Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Şoc la naţionala mare

GALERIE
mirel-tricolori
  • mirel-tricolori
- +

 

Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Dacă testele vor fi confirmate, selecţionerul va lipsi de pe bancă la două din trei meciuri ale naţionalei Germanii au altfel de probleme

Selecţionerul Mirel Rădoi a fost testat pozitiv cu Covid-19, iar conferinţa de presă pe care ar fi trebuit să o susţină, astăzi, înaintea debutului României în preliminariile CM-2022 a fost anulată. “Am efectuat luni, un test COVID care, din păcate, a ieşit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi. Selecţionerul va efectua teste suplimentare în aceste zile pentru clarificarea situaţiei.

Echipa naţională va disputa trei partide în luna martie, toate în preliminariile Cupei Mondiale 2022: România - Macedonia de Nord (25 martie, ora 21:45), România - Germania (28 martie, ora 21:45) şi Armenia - România (31 martie, ora 19:00). România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Dacă perioada de izolare de 14 zile va trebui să fie respectată, Rădoi ar putea reveni pe banca tricoloră doar la ultimul meci. Cel mai probabil, în această nedorită situaţie, locul său ar putea fi luat de directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiţă.

Löw: „Fără jucători din Anglia!”

Cel mai important meci va a fi desigur cel cu Germania, iar nemţii au destule probleme, mai ales că selecţionerul Joachim Löw nu va mai fi la cârma „Mannschaft” după Euro 2020.Într-un interviu acordat ieri pentru RTL şi preluat de site-ul „Eurosport”, Löw a confirmat că are în plan să-i convoace pe Florian Wirtz şi Jamal Musiala. Primul dintre ei are numai 17 ani, dar a impresionat în acest sezon la Leverkusen, astfel că nu a fost chemat la echipa de tineret pentru meciurile de la EURO U21, tocmai pentru a face pasul la prima reprezentativă.Musiala va avea şi el ocazia de a debuta pentru Germania, după ce abia în urmă cu două săptămâni a anunţat public că a ales să joace pentru această ţară. El a reprezentat Anglia la nivel de tineret, dar fiind legat pentru mult timp de Bayern München şi de fotbalul german a ales să opteze astfel.

Însă restricţiile din Germania sunt foarte aspre când vine vorba despre persoanele care vin din Marea Britanie, lucru care va afecta cel mai probabil şi naţionala de fotbal. Jurnaliştii de la Kicker anunţă că Joachim Löw nu îi va convoca pe jucătorii care joacă în Premier League, deoarece aceştia ar trebui să stea 14 zile în carantină la intrarea în ţară. Astfel încât Ilkay Gündogan (Manchester City), Antonio Rüdiger, Timo Werner şi Kai Havertz (Chelsea) şi Bernd Leno (Arsenal) nu vor participa la această acţiune a naţionalei Germaniei.S-a vehiculat varianta ca aceştia să nu facă parte din lot la primul meci, cel de pe teren propriu cu Islanda, dar să zboare din Anglia în România, pentru a juca în partida de pe Arena Naţională de pe 28 martie. Selecţionerul german a respins din start această posibilitate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri