Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şoc pentru Simona Halep

GALERIE
halep-usopen
  • halep-usopen
- +

 

Românca a fost eliminată de la US Open de o jucătoare dintr-a doua sută a clasamentului mondial pe care o învinsese de trei ori. Taylor Townsend va juca în turul următor cu o altă româncă, Sorana Cîrstea

Simona Halep a fost învinsă, joi seara cu scorul de 6-2, 3-6, 6-7 de americanca Taylor Townsend (116 WTA) venită din calificări, în turul al doilea al US Open. Simona Halep a fost învinsă de probabil singura sportivă care joacă tot timpul foarte aproape de fileu din circuitul WTA. Jucătoarea română a luptat, a încercat să găsească breşe în ofensiva totală a rivalei, a salvat două mingi de meci în decisiv, nu a vrut să cedeze, dar „zidul” din faţa ei a fost de netrecut şi a trebuit să se recunoască învinsă. Halep a avut probleme de la început, pe jocul avântat al adversarei, dar nici precizia americancei, nici lipsa de soluţii a fostului lider WTA nu au ţinut mult. Halep a părut că a găsit repede cheia de a o pasa, de a o alerga pe Townsend şi meciul parcă intrase pe un făgaş normal. În primul set, la 1-0, Halep a salvat două mingi de break, s-a desprins la 2-2, câştigând pe serviciul americancei şi a închis setul cu 6-2. Fostul lider WTA a început prea relaxată setul al doilea şi s-a văzut condusă cu 0-2, după un break în game-ul secund. Halep a reuşit rebreak-ul, dar şi-a pierdut din nou serviciul şi diferenţa nu a mai recuperat-o. Halep a cedat iar pe propriul serviciu la 2-2, în decisiv, a avut apoi 40-0 pe serviciul adversarei, care a anulat toate mingile de break şi a pus un nou game în dreptul ei. Townsend a ajuns la 5-4, 40-15 în setul al treilea, dar Halep a reuşit câteva lovituri disperate, dar bine plasate, a anulat mingile de meci şi a făcut break-ul. Campioana de la Wimbledon a salvat o minge de break la 5-5 şi a trecut în avantaj, 6-5, scor la care ea a avut o minge de meci ratată, iar setul a ajuns în tie-break, câştigat cu 7-4 de jucătoarea care a venit la fileu de 106 ori în total, de 64 de ori cu succes, după două ore şi patru minute de dispută dramatică. Simona Halep a pierdut primul meci cu Taylor Townsend după trei partide câştigate în două seturi. Totodată, ea a ratat un duel românesc în turul al treilea al US Open. Astfel, Townsend va evolua în premieră cu Sorana Cîrstea (106 WTA), în manşa a treia a ultimului grand slam al anului. Cîrstea rămâne singura jucătoare română în competiţia feminină de simplu de la Flushing Meadows. Sorana Cîrstea a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe spaniola Aliona Bolsova (100 WTA). Sorana a avut 3-1 în primul set, apoi a pierdut cinci game-uri la rând şi setul, cu 6-3. La 3-5 şi 40-40, românca s-a certat minute în şir cu arbitrul de scaun, după ce vântul i-a zburat şapca în momentul în care servea şi ea a comis o dublă greşeală. Cîrstea voia să mai servească o dată, a cerut să fie chemat supervizorul turneului, dar nici acesta nu i-a dat dreptate. Meciul a fost întreupt vreo zece minute şi apoi Cîrstea şi-a pierdut serviciul.Acest incident nu a împiedicat-o pe Cîrstea să câştige următoarele două seturi şi să se impună după două ore şi cinci minute, pentru a doua calificare din carieră în această fază la US Open, după cea din 2009.

În turneul masculin, Marius Copil (93 ATP) a fost învins, în noaptea de joi spre vineri, cu scorul de 3-6, 2-6, 2-6, de către francezul Gaël Monfils (13 ATP). Monfils s-a impus după un meci care a durat o oră şi 22 de minute. În turneul masculin, Rafael Nadal s-a calificat fără luptă în turul III, după retragerea australianului Thanasi Kokkinakis.

Feminin: Bianca Andreescu (Canada) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-3, 7-5; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Arîna Sabalenka (Belarus) 6-3, 7-5; Belinda Bencic (Elveţia)- Alizé Cornet (Franţa) 6-4, 1-6, 6-2; Jelena Ostapenko (Letonia) – Alison Riske (SUA) 6-4, 6-3; Donna Vekic (Croaţia) – Kaia Kanepi (Estonia) 7-5,6-3; Kristie Ahn (SUA) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-2, 6-3; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Danielle Collins (SUA) 4-6, 6-3, 6-4: Cori Gauff (SUA) – Timea Babos (Ungaria) 6-2, 4-6, 6-4

Masculin: Alexander Zverev (Germania) – Frances Tiafoe (SUA) 6-3, 3-6, 6-2, 2-6,6-3; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Jérémy Chardy (Franţa) 6-4, 6-3, 6-7, 6-3; Feliciano Lopez (Spania) – Yoshihito Nishioki (Japonia) 6-7, 6-0, 6-4, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Antoine Hoang (Franţa) 6-4, 6-2, 6-4; Chung Hyeong (Coreea de Sud) – Fernando Verdasco (Spania) 1-6, 2-6, 7-5, 6-3, 7-6; Marin Cilic (Croaţia) – Cedric Stebbe (Germania) 4-6, 6-3, 7-5, 6-3.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri