anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

Social-democrații ieșeni s-au alăturat voluntarilor care în această perioadă participă la campaniile de împădurire din întreaga țară (P)

GALERIE
impadurire psd iasi (2)impadurire psd iasi (6)impadurire psd iasi (3)impadurire psd iasi (4)impadurire psd iasi (5)impadurire psd iasi (1)
 • impadurire psd iasi (2)
 • impadurire psd iasi (6)
 • impadurire psd iasi (3)
 • impadurire psd iasi (4)
 • impadurire psd iasi (5)
 • impadurire psd iasi (1)
- +

Un număr mare de social-democrați ieșeni au participat astăzi, alături de alți voluntari, la plantarea a peste 500 puieți de stejar, paltin, cireș și frasin pe raza Ocolului Silvic Răducăneni. Vor fi plantați, în total, pe o suprafață de 5,6 ha peste 25.000 puieți care să regenereze în timp zona împădurită de la Răducăneni.

 Aceasta este prima dintre acțiunile la care participă social-democrații ieșeni.

Membrii PSD vor fi prezenți zilele următoare și în alte zone ale județului (Hîrlău, Pașcani, Dobrovăț) pentru a sublinia importanța măsurilor de mediu și a trage un semnal de alarmă cu privire la problemele pe care lipsa pădurilor le provoacă sănătății oamenilor.

Alții au tăiat și taie pădurile. Noi avem grijă să le regenerăm. Mă bucur că foarte mulți colegi au dorit să fie parte la acțiunea de voluntariat de astăzi. Le mulțumesc și le transmit că aceste acțiuni trebuie continuate. Astăzi am fost la Răducăneni, dar este nevoie de păduri și în zona municipiului Iași, la Dobovrăț, Pașcani, Hîrlău, Ciurea sau Bârnova, unde s-a defrișat fără nicio remușcare. Pădurea reprezintă bunul cel mai de preț pe care putem să îl lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Pădurea înseamnă sănătate, înseamnă aer curat și avem datoria de a o proteja”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

La nivel național, vor fi plantaţi în jur de 19 milioane de puieţi forestieri în campania de împădurire de primăvară, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în cadrul evenimentului intitulat Luna Plantării Arborilor.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.