Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Comunicat de presă

Social-democrații ieșeni s-au alăturat voluntarilor care în această perioadă participă la campaniile de împădurire din întreaga țară (P)

GALERIE
impadurire psd iasi (2)impadurire psd iasi (6)impadurire psd iasi (3)impadurire psd iasi (4)impadurire psd iasi (5)impadurire psd iasi (1)
  • impadurire psd iasi (2)
  • impadurire psd iasi (6)
  • impadurire psd iasi (3)
  • impadurire psd iasi (4)
  • impadurire psd iasi (5)
  • impadurire psd iasi (1)
- +

Un număr mare de social-democrați ieșeni au participat astăzi, alături de alți voluntari, la plantarea a peste 500 puieți de stejar, paltin, cireș și frasin pe raza Ocolului Silvic Răducăneni. Vor fi plantați, în total, pe o suprafață de 5,6 ha peste 25.000 puieți care să regenereze în timp zona împădurită de la Răducăneni.

 Aceasta este prima dintre acțiunile la care participă social-democrații ieșeni.

Membrii PSD vor fi prezenți zilele următoare și în alte zone ale județului (Hîrlău, Pașcani, Dobrovăț) pentru a sublinia importanța măsurilor de mediu și a trage un semnal de alarmă cu privire la problemele pe care lipsa pădurilor le provoacă sănătății oamenilor.

Alții au tăiat și taie pădurile. Noi avem grijă să le regenerăm. Mă bucur că foarte mulți colegi au dorit să fie parte la acțiunea de voluntariat de astăzi. Le mulțumesc și le transmit că aceste acțiuni trebuie continuate. Astăzi am fost la Răducăneni, dar este nevoie de păduri și în zona municipiului Iași, la Dobovrăț, Pașcani, Hîrlău, Ciurea sau Bârnova, unde s-a defrișat fără nicio remușcare. Pădurea reprezintă bunul cel mai de preț pe care putem să îl lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Pădurea înseamnă sănătate, înseamnă aer curat și avem datoria de a o proteja”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

La nivel național, vor fi plantaţi în jur de 19 milioane de puieţi forestieri în campania de împădurire de primăvară, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în cadrul evenimentului intitulat Luna Plantării Arborilor.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri