Socoteli electorale spoite şi cositorite, la AUR-uştii ieşeni

vineri, 21 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 Socoteli electorale spoite şi cositorite, la AUR-uştii ieşeni

De ceva vreme cică s-ar fi instalat pacea şi concordia în filiala AUR-istă din târg, stimaţi telespectatori. 

Pace şi concordie care ar fi fost pusă serios la încercare acuma ceva vreme, odată cu aterizarea în filială a vniversitarului poluatopat Guru Lui, după aventurile acestuia pe la userişti şi apoi ecologişti. Motivul dihoniei la înscrierea acestuia în AUR ar fi fost faptul că mai toată lumea a înţeles atunci că Guru Lui va atenta la poziţile actuale de şefi, dar şi cele viitoare de dipotaţi, ale celor doi aleşi ieşeni ai neamului, ambii dipotaţi ai filialei.

Auzim însă pe surse că, după îndelungi tatonări şi negoţuri cu şefii de la Bucureşti, s-ar fi stabilit o variantă de compromis: Guru Lui ar urma cică să primească postul lăsat liber de madam Şoşoacă, senatoare ex-AUR de Iaşi, motiv pentru care cei doi dipotaţi ai filialei pot sta linişţiţi la locurile lor. Deocamdată, am completa noi…

Aşa limbaj limbos, mai rar

Iată o mostră de postare pe Facebook a şefului Operei ieşene, stimaţi spectatori ai artelor lirice, după ce instituţia ieşeană a primit o alocare de fonduri, una banală de altfel! Dacă tot a mulţumit unui secretar de stat de la Mediu, de ce n-o fi gratulat oare şi portarul de la minister?

Iată însă postarea grandioasă: «Motive de încântare şi recunoştinţă! După o lungă perioadă de aşteptare, de peste 15 ani, Ministerul Culturii, în mandatul mini-strului Lucian N. Romascanu, a aprobat alocarea bugetară ce permite achiziţionarea de instrumente (unele în pragul colapsului) pentru Orchestra Operei Naţionale Române din Iaşi. Totodată, mulţumesc Senatorului PSD de Iaşi, domnul Senator Maricel Popa, Secretarului de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, domnul Balaniscu Bogdan, Prefectului judeţului Iaşi, domnul Cojocaru Petru Bogdan, Liderului consilierilor locali, domnul Bogdan Crucianu şi tututor exponenţilor politici care contribuie la buna funcţionare a celei mai mari instituţii de spectacole din regiunea Moldovei. Dacă vom avea o sonoritate orchestrală mai bună se datorează şi atenţiei pe care ministerul de resort o acordă instituţiilor subordonate, iar forma prin care vă mulţumim este promisiunea unor spectacole din ce în ce mai bune, depăşindu-ne pe noi cei de ieri!»

Na, ce să mai zici decât, vorba unui comentac: „Limbaj de lemn autodepăşindu-se…”. Apropo, are legătură cu recenta înscriere în PSD?

PS: Una scurtă şi din politichia de la Bucale. Acolo unde Kovesi, într-un interviu, l-a făcut de baftă pe Iohannis, pentru cererea de demisie din 2018, dezvăluită în premieră. Şpilul e însă altul, am zice: Kovesi şi-a semnalizat astfel intrarea în cursa politică, ştiţi voi care.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii