Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Socotelile lui Divan

GALERIE
puls
  • puls
- +

Multă lume ne-a întrebat care ar fi sfârâiala cu partiduleţul ăsta nou lansat uichendul trecut de europarlamentarul ex-PSD de Iaşi Divan, şi ce şanse ar putea avea el, mai mari ca zero, din mo­ment ce nu are anunţat niciun nume cunoscut alături de el, lăsând de înţeles că omul e singur acolo, la vârf, deşi toţi ştim că el e pionul aripii de stânga a clujenilor lui Dâncu.

Dragilor, credeţi-ne pe cuvânt, căci am văzut campanii electorale din ‘90 încoace, ca ziarişti, cât n-au alţii ani poate de viaţă, şi cam ştim cu ce se mănâncă borşul ăsta. Sau, mai concret spus, să fiţi pregătiţi să vedeţi la anul, în campania de la alegerile europarlamentare, toate panaramele de partide de sacoşă care să vă ceară votul. Sfârâiala aicea e alta: miza cea mare vor fi alegerile din anul de după, adică cele parlamentare. Iar fiecare din cei ce lansează acuma partide, fie el Ponta, Cioloş, dar şi de eşalon judeţean precum Divan, plus mulţi alţii ce sigur vor mai apărea pe firmament, nu fac altceva decât să vadă ce scot la europarlamentare peste zero, ca apoi să aibă un capital de negociere cu voturi pe masă, câte or fi ele, cerând loc eligibil pentru ei de la partide mai mari. Evident, pe principiul „care dă mai mult“. Asta, logic, nu înseamnă că Divan trece din zona minus spre zona plus. Dar, mai vorbim după ce face scurt nulul cu faza...

O mare nedreptate ce musai trebuie reparată

Băbăeţ, bă pompeerii lu’ peşte prăjit de la Iaşi, chisoagă şi bibani, voi vreţi să-l premiaţi pe colegul ăla brav al vostru care a scos pe braţe din flăcări femeia aia paralizată, mergând prin fum pe pipăitelea şi riscând să nu mai iasă viu de-acolo, dar adevăratului erou din rândurile voastre nici măcar nu vreţi să-i faceţi cunoscut numele, băbăeţ? Căci cum altfel decât brav erou naţional l-am putea numi pe destoi­nicul pompeer care, după 16 ani de dat avize la focul de artificii din centru, şi fără să se schimbe măcar o iotă din legislaţia aferentă, acesta a descoperit alaltă­ieri la ceas de seară, cu câteva ore înainte de poc-poc, că avizele se dădeau fără prea mare atenţie, că este o benzinărie periculoasă în zonă, şi că, nedând aşadar otorizaţia, sau oprind-o la timp, în fine, a salvat mii de ieşeni de la o moarte sigură. Nu se poate aşa ceva, stimabililor domni bibani şi chisogari: reparaţi urgent nedreptatea asta strigătoare la cer!

PS: Cât despre ce aiurează pe tema asta premarele Mihăiţă, văzând aici conspiraţii cu Dragnea, mâine dacă mai trage una în plus poate îi bagă şi pe Trump sau Kim Jong un, noi am zice că omul e cam pe de-a lături, de la spiritul Sărbătorilor. Da, şi-o fi băgat nasul panaramele lui Dragnea, care cred că i-o trag lui Mihăiţă dar de fapt îşi bat p*** de ieşeni, dar voi nu vedeţi că şi Măricel şi Marean, dar şi alţii ca ei, aşteaptă capră la rând?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri