Șofer oprit cu focuri de armă după o urmărire de la Flora la Holboca. I s-a înfipt mașina în noroi și a fugit apoi pe câmp

miercuri, 10 iulie 2024, 23:11
2 MIN
 Șofer oprit cu focuri de armă după o urmărire de la Flora la Holboca. I s-a înfipt mașina în noroi și a fugit apoi pe câmp

Polițiștii au tras cu arma cât într-o zi de antrenamente pentru a-l determina pe un șofer să se oprească. Au reușit până la urmă să-l prindă, ocazie cu care s-au lămurit și de ce fugise. Era băut, dar nu se știe cât de băut, întrucât a refuzat recoltarea de probe biologice.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 11/12 aprilie anul trecut, în jurul orei 2.00. Marian Maștaleru mersese la iubita sa, în Holboca și o rugase să vină cu el cu mașina, pentru o discuție. Apoi, Maștaleru a demarat spre Iași. Au mers până spre Flux, unde au întors. Femeia a coborât și a făcut câteva mici cumpărături la un magazin din zonă, după care a stat în mașină cu Maștaleru timp de aproximativ o jumătate de oră, la discuții. Au plecat apoi înapoi spre Holboca. În dreptul bisericii „Intrarea Domnului în Ierusalim”, din zona Flora, viteza prea redusă de deplasare a mașinii a atras atenția unei patrule de poliție. Șoferul a refuzat să oprească la semnalizarea polițiștilor. Dimpotrivă, a accelerat, cu polițiștii pe urmele sale.

Urmăritul și urmăritorii săi au ieșit din Iași, au trecut prin Dancu, apoi prin Holboca, până pe strada Pîrliți, situată la marginea satului. Au intrat apoi pe o stradă neasfaltată, unde VW-ul Golf condus de Maștaleru a rămas împotmolit. Șoferul a coborât din mașină și a început să fugă pe câmp, urmărit de polițiști. Somațiile făcute prin portavoce nu l-au convins să se oprească. Nici cele 14 focuri de armă trase de polițiști. Până la urmă însă, după 2-3 minute de fugă, a fost prins.

Și mașina poliției rămăsese împotmolită

Șoferul a fost condus pe jos până în centrul comunei, pentru că și mașina poliției rămăsese împotmolită. Abia aici, la întâlnirea cu alt echipaj, Maștaleru a putut fi testat cu aparatul Dräger. A rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,79‰. Alcoolemia propriu-zisă nu a putut fi însă determinată, întrucât șoferul a refuzat transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice. A spus doar că băuse două sticle de bere a 0,33 litri.

Tânărul de 32 de ani a fost trimis în judecată, riscând o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la cinci ani. Magistrații Judecătoriei au apreciat că incidentul fusese doar unul accidental, care nu se încadra în profilul comportamental al inculpatului. Judecătorii s-au raportat însă și la pericolul public pe care îl reprezentase urmărirea pe străzile Iașului, chiar la o oră târzie. Maștaleru a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pe durata acestuia, Maștaleru va trebui să presteze și 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul primăriei comunei Holboca. Sentința a fost contestată de șofer, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel. Această instanță va relua dezbaterile în septembrie, după vacanța judecătorească.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii