Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Șofer român de TIR cu salariu de 8.000-9.000 de euro pe lună, prins cu droguri de un sfert de milion de euro în camion, cu trei săptămâni înainte de nuntă

GALERIE
droguri
  • droguri
- +

Șoferul fusese arestat cu 63 de kilograme de cannabis pe bază de plante pe A36, dar vinovăția lui nu a fost dovedită. Acesta va fi condamnat doar pentru că a manipulat dispozitivul care îi controla timpul de conducere. Dar va primi o amendă uriașă, conform normelor vamale franceze, scrie portalul L'Est Republicain.
 

Șoferul în vârstă de 42 de ani, rezident spaniol și originar din România, se afla joi în fața instanței pentru transport, deținere și import neautorizat de stupefiante. Pe 31 iulie, în zona Ecot a autostrăzii A36, vameșii au decis să verifice semiremorca înmatriculată în Spania. 63 de kilograme de plantă de canabis au fost găsite, printre plantele de fistic și eucalipt pe care le transporta legal românul. Președintele curții, Marine Pernoud, a fost surprinsă în mai multe rânduri că acestui șofer experimentat condițiile de transport nu i s-au părut ciudate. De exemplu, la adresa care i-a fost trimisă pentru a încărca marfa nu a găsit o firmă identificată. La fel pentru adresa de descărcare. „Pot fi greșeli”, s-a apărat șoferul. A verificat sau a văzut mărfurile? „Mi-au spus că nu au nevoie de ajutor. Totul a fost acoperit cu plastic negru.” 6.000 de euro au fost găsiți în numerar, în autovehicul și în două locuri diferite. „Erau pentru nepotul meu”, care a trebuit să cumpere o remorcă și „nu a putut să retragă mai mult de 2.000 de euro de la bancomat”.

Explicații care ridică întrebări, la fel ca prezența a cinci carduri bancare: „Sunt două pentru compania mea, trei pentru partenerul meu”. Canabisul găsit în camionul românului. Foto: Vama Franceză Dar nicio dovadă care să demonstreze că știa ce căra. Pentru avocatul apărării, aceasta dovedește, dimpotrivă, nevinovăția sa: „Ni se spune că nu a fost suficient de atent. Marfa era ambalată, el nu avea de gând să taie folia de plastic.” Și avocatul evocă schimburile de mesaje găsite în telefonul său: „Din aceste schimburi reiese că nu știa. Este surprins de locul de încărcare. Spune la un moment dat că, dacă la ora 13 nu este încărcat, pleacă. Un traficant ar spune asta? Și să clarific că nu și-a schimbat niciodată versiunea

De asemenea, apărarea a reamintit profilul inculpatului, care nu are datorii, are o viață stabilă, urmează să se căsătorească peste trei săptămâni și câștigă „între 8.000 și 9.000 de euro pe lună”. „Nici nu aveam un mobil pentru a comite infracțiunea!”, a spus avocatul românului. Instanța nu a acceptat rechizitoriul procurorului, și anume trei ani de închisoare și confiscarea vehiculului. Românul a fost achitat pentru transport, deținere și import de stupefiante. Vehiculul i-a fost returnat. Dar a fost condamnat pentru manipularea aparatului său de măsurare a timpului de conducere, șase luni cu suspendare. Precum și „pentru infracțiunile vamale care implică transportul și deținerea de mărfuri periculoase”. Codul Vamal prevede o „prezumție de vinovăție”. Iar valoarea mărfii confiscate: 267.000 euro.

Sursa: libertatea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri