Șoferi ieșeni prinși beți „turtă” la volan: permise reținute în vederea anulării

marți, 23 aprilie 2024, 23:59
2 MIN
 Șoferi ieșeni prinși beți „turtă” la volan: permise reținute în vederea anulării

Alcoolul la volan continua să fie o ”tradiție” pentru numeroși șoferi din Iași. Polițiștii de la rutieră prind zilnic șoferi care au consumat alcool apoi s-au urcat la volan.

Un șofer cu alcoolemie mare a fost depistat de către polițiștii din Hârlău. ”La data de 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control un auto condus de un bărbat ce se deplasa pe raza comunei Șipote. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Iași au prins un alt șofer băut și i-au luat permisul de conducere. ”Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, ce se deplasa în municipiul Iași. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au adăugat reprezentanții Poliției Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii