anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Șoferii au declarat război vatmanilor: “Stop accidentelor din Iaşi! Stop vatmanilor!”

GALERIE
accident tramvai
 • accident tramvai
- +

Conducătorii tramvaielor sunt acuzaţi că intră intenţionat în maşinile care se află pe calea de rulare 

Ieşenii au lansat o petiţie online împotriva vatmanilor din municipiu. Şoferii sunt nemulţumiţi de faptul că vatmanii ar lovi intenţionat autoturismele atunci când conducătorii auto circulă pe calea de rulare, deşi ar putea să evite acest lucru. De miercuri, dată când a fost realizată petiţia “Stop accidentelor din Iaşi! Stop vatmanilor!”, până ieri la prânz era semnată de aproape 200 de ieşeni. Mulţi dintre aceştia s-au plâns că au fost tamponaţi de vatmani, iar legislaţia i-a scos vinovaţi. “În urmă cu o lună mă aflam în maşină cu băiatul meu de cinci ani aşteptând să virez la stânga şi un tramvai a intrat în mine. Maşina este foarte avariată, şi eu am ieşit vinovată. Am depus o contestaţie la Tribunal”, s-a plâns o ieşeancă.

“Am avut un accident asemănător cu un tramvai, care putea fi evitat dacă vatmanul era om”, s-a plâns un altul. “În ciuda polemicilor privind vinovăţia şoferilor, ultimele două accidente au demonstrat clar intenţia vatmanilor de a lovi maşinile care voiau să vireze şi au fost surprinse pe banda tramvaiului când s-a schimbat culoarea la semafor”, a mai spus un petiţionar.

Un altul spune că legislaţia protejează vatmanii. “Vatmanii intră intenţionat în maşini la semafor, pentru că legea în protejează. Am fost martor la un accident de acest gen, nu avem cum să virăm la stânga, la semafor decât dacă ne angajăm pe linia de tramvai”, este de părere acesta. Astfel de accidente au fost semnalate frecvent în ultimele luni.

„Nu suntem indiferenţi la astfel de incidente. Dar vreau să vă spun un lucru. De exemplu, un tramvai GT 4 frânează în regim de urgenţă, la 30-32 km/h, în 14 metri, iar frânarea normală, fără să afectăm pe cineva din tramvai e undeva la 18-20 metri. Dacă eu am frânat acum, şi în 20 metri mi-a intrat o maşină în faţă ce poată să facă vatmanul?”, a declarat administratorul special al RATP Maricel Ghercă. El a adăugat că, la 50 km/h, tramvaiul frânează în 30 metri.

Ghercă a mai spus că nu vrea să ţină apărarea vatmanilor şi a subliniat că au existat numeroase sancţiuni pentru aceştia atunci când ei au greşit. Ghercă a oferit ca exemplu accidentul recent de pe bulevardul Nicolae Iorga în care un tramvai a lovit trei maşini. „Vatmanul a fost suspendat din funcţie pe perioada anchetei disciplinare”, a precizat Ghercă.

Alte sancţiuni date vatmanilor au constat în avertismente sau tăierea a 5% din salariu. „Eu am discutat şi cu poliţia să facem nişte informări pentru ca toţi participanţii la trafic să conştientizeze riscurile la care sunt expuşi în momentul în care opresc sau staţionează pe linia de tramvai”, a mai spus reprezentantul RATP.

A. DÎSCĂ, A. ANDREI

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.