Şoferii, bucătarii şi agricultorii, cei mai căutaţi pentru joburile din străinătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Şoferii, bucătarii şi agricultorii, cei mai căutaţi pentru joburile din străinătate

GALERIE
bucatari
  • bucatari
- +

Numărul total de locuri de muncă libere din judeţ înregistrate la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a rămas aproximativ acelaşi ca săptămâna trecută. Săptămâna aceasta sunt libere 978 locuri de muncă, cu patru locuri mai puţine ca în perioada 15-22 noiembrie. Oferta de astăzi  este valabilă în perioada 22 – 29 noiembrie a.c. „Oferta cuprinde 63 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 915 de posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime”, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

Printre numele mari din economia ieşeană care caută să angajeze în această perioadă se numără Delphi (tehnician mecanic şi tehnician energetic), Greenfiber (inginer chimist, lăcătuş mecanic, electrician, muncitor necalificat şi stivuitorist), Palas (ajutor ospătar, ospătar, recepţioner piscină hotel şi cameristă hotel), Breazu Rezidence (montator rigips, fierar betonist, electrician în construcţii, faianţar), Salubris (agent veterinar, electrician auto, lucrător pentru salubrizare căi publice şi mecanic auto), Veolia (sudor electric şi autogen, electrician relee, electrician întreţinere şi reparaţii, operator centrale electrice, lăcătuş mecanic şi operator centrale electrice, instalator instalaţii tehnico sanitare şi operator chimist), Conest (lăcătuş mecanic, sudor, mozaicar, şofer autoturisme şi camioane, faianţar şi zidar pietrar, Hotel Hilton (recepţioner, ospătar, bucătar şi cameristă) şi producătorul de mobilă, Roberto Cristiano (tapiţer, tâmplar, manipulant marfă şi muncitori necalificaţi).

„Avem disponibile 405 posturi în servicii, dintre care 80 în comerţ, 78 în hoteluri şi restaurante şi 247 în alte activităţi de servicii. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 147 de posturi în confecţii, 287 în construcţii, 113 în industrie, 19 în Sănătate şi Asistenţă Socială şi 7 în Agricultură şi Silvicultură”, a adăugat Sîrghie. În schimb, pentru ieşenii care vor să muncească în ţări ale Uniunii Europene, sunt disponibile 1.793 de locuri de muncă, în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută, când au fost peste 1.800 de locuri.

Posturile au fost declarate vacante în cadrul programului EURES, accesarea acestora de către candidaţi fiind posibilă doar prin intermediul AJOFM. „Oferta cuprinde 815 locuri în Spania, 200 de locuri în Danemarca, 330 de locuri în Portugalia, în Cehia 98 locuri, 66 în Marea Britanie, 60 în Finlanda, 51 în Germania,  câte 40 în Slovacia, Luxemburg  şi Italia, 31 în Malta, 24 în Belgia şi 10 în Ungaria”, a adăugat purtătorul de cuvânt AJOFM. Mai sunt 5 locuri în Suedia şi Norvegia, 2 în Polonia şi unul în Irlanda. Menţionăm faptul că în Spania se caută culegători de căpşuni, în Portugalia, culegători de zmeură iar în Danemarca culegători de mazăre. Printre altle, în aceste ţări se caută  operatori maşini şi utilaje, dulgheri, şoferi autoturisme şi camion, electricieni şi dezvoltatori software, ingineri în diverse domenii, medici stomatologi, lucrători în agricultură, măcelari, etc, etc.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.