anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Șoferii de autobuze, 500 de lei în plus la salariu, în trei tranșe, după protest

GALERIE
protest
 • protest
- +

Angajaţii CTP ar urma să beneficieze de trei creşteri salariale în următorul an. Aceasta este principala concluzie a negocierilor de ieri între conducerea companiei şi şoferii protestatari.

În primă instanţă, chiar din această lună, ar urma să fie aplicată o creştere de 150 lei la câştigul salarial net. Următoarele două creşteri, de 150 lei şi 200 lei, ar urma să fie decise până la 1 aprilie 2022 şi, respectiv, de la 1 octombrie 2022.

Directorul CTP Cristian Stoica ne-a declarat ieri că acest calendar a fost agreat de către şoferii companiei care, zilele trecute, au intrat într-o grevă spontană, timp de o zi şi jumătate, nemulţumiţi de salarii. Totuşi, aceste creşteri sunt condiţionate de „analiza suportabilităţii bugetului CTP şi obligarea conducerii CTP de eliminarea a costurilor inutile, de simplificare a procedurilor şi de creştere a productivităţii muncii”, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei, în condiţiile în care, la negocieri, au participat şi şefii municipalităţii.

„Este de menţionat că, faţă de aceste creşteri ale veniturilor nete de care vor beneficia lunar 1.184 de angajaţi, vor exista şi eforturi financiare provenite din sumele datorate statului şi instituţiilor de asigurare, eforturi care trebuie luate în calcul la acordarea acestor beneficii”, se mai precizează în acelaşi comunicat.

Creşterile nete propuse de către conducerea CTP şi Primărie reprezintă sume forfetare care se adaugă la salariul lunar al angajaţilor companiei. „De asemenea, grilele de salarizare la nivelul CTP vor fi simplificate, astfel încât să ajungă de la circa 20 – 25 de poziţii, diferenţiate în funcţie de secţii, la maxim patru grupe de salarizare, de la debutant până la persoanele aflate în apropierea vârstei de pensionare. Această simplificare a grilei va presupune şi o cheltuială salarială suplimentară rezultată din rotunjirea în plus a grilelor de salarizare”, se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Potrivit sursei citate, calendarul de creşteri salariale şi măsurile adiacente au fost consemnate în procesul verbal al şedinţei de negociere, care va fi anexat contractului colectiv de muncă.

Contactat telefonic, directorul Cristian Stoica a precizat că procesul verbal a fost semnat de toate părţile implicate: conducerea CTP, reprezentanţii salariaţilor şi sindicate.

Amintim că, marţi dimineaţă, circa 300 de şoferi CTP au refuzat să mai iasă la stradă şi au declanşat un protest spontan. Timp de aproape două zile, autobuzele nu au circulat, greva fiind sistată odată agreată ideea unei negocieri finale, ale cărei rezultate le-a comunicat ieri Primăria.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.