Soldat american condamnat în Rusia la aproape 4 ani de închisoare. Necazul i se trage de la o femeie

miercuri, 19 iunie 2024, 11:05
2 MIN
 Soldat american condamnat în Rusia la aproape 4 ani de închisoare. Necazul i se trage de la o femeie

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, miercuri, la trei ani și nouă luni de închisoare într-o colonie penală pe soldatul american Gordon Black, acuzațiile fiind de furt și amenințare cu moartea, conform agenției de stat Ria Novosti, citată de CNN.

Sergentul Gordon Black a fost arestat în luna mai pentru acuzații de furt în orașul Vladivostok, din Orientul Îndepărtat, pe coasta asiatică a Rusiei. Acolo ar fi călătorit pentru a vizita o femeie, despre care se crede că era iubita lui. Acolo a fost acuzat că a furat 10.000 de ruble, adică aproximativ 110 dolari. Fapta ar fi fost comisă la vizita din aprilie a acestuia, după ce s-ar fi întâlnit cu femeia în Coreea de Sud. Black a fost acuzat și că a bătut-o pe femeie în timpul unui conflict verbal. Black nu și-a recunoscut vina în ce privește acuzarea de amenințare cu moartea, însă a recunoscut „parțial” furtul banilor. Black urmează să facă apel la condamnare, conform avocatului acestuia.

Soldatul american a recunoscut că a furat banii din geanta femeii, dar spune că a doua zi i-a transferat înapoi 125 de dolari. A spus că a cheltuit banii pe mâncare și pe o cazare de trei nopți la hotel. El a continuat spunând că femeia urma să încaseze un depozit de 10.000 de ruble de la proprietarul casei în care stătea în chirie la finalul perioadei de închiriere și că el plătea sumele lunare. Condamnarea lui Black vine pe fondul unor relații tot mai tensionate între SUA și Rusia.

Mai mulți cetățeni americani sunt reținuți în Rusia, unii dintre ei fiind judecați de regimul de la Kremlin pentru diverse acuzații. Fostul soldat Paul Whelan și reporterul Evan Gershkovich sunt considerați a fi deținuți pe nedrept în Rusia, conform departamentului de stat al SUA. Gershkovich urmează să fie judecat în spatele ușilor închise în orașul Ekaterinburg, începând din 26 iunie. Jurnalistul încarcerat e considerat de regimul criminal de la Kremlin drept o posibilă piesă de schimb de folosit pentru a-și recupera spionii și agenții capturați în Occident.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii