Solidaritatea socială și la Școala Profesională, Plugari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Solidaritate socială și la Școala Profesională Plugari

GALERIE
plugasri scoala
  • plugasri scoala
- +

Elevii Școlii Profesionale Plugari, alături de cadrele didactice, au considerat că este un gest frumos de solidaritate să fie alături de colegii lor: Antonio, Andrada, Ștefana și Ioana, elevi în clasele V-VIII, care au rămas de curând fără ființa cea mai dragă fiecărui copil - mama. Aceasta a pierdut lupta cu boala care încearcă pe tot mai mulți dintre noi, indiferent de vârstă și de problemele pe care le putem avea.

Fiind diagnosticată cu 1 an în urmă cu cancer, fără posibilitățile materiale necesare pentru a urma tratamentul complet, i-a părăsit prematur pe cei patru copii la o vârstă cand aveau tot mai multă nevoie de ea. Tatăl este alături de ei și încearcă să suplinească lipsa mamei, dar nu are un venit constant, lucrând ocazional în localitate.

În realizarea acestei acțiuni, fiecare elev, după posibilitățile lui, a contribuit cu o sumă de bani, iar astfel s-au colectat în total în jur de 1400 de lei, bani cu care doamnele învățătoare Cornelia D. și Maria F. au însoțit copiii la cumpărături, fiecare alegându-și câte un cadou pentru sărbătorile care se apropie. 

Bucuria și zâmbetul de pe chipul lor ne-au confirmat că un efort minim al fiecăruia dintre noi poate fi o bucurie imensă pentru cineva aflat în dificultate. În sprijinul familiei a venit și Consiliul Local, acordând burse sociale pentru cei 4 elevi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.