Soluție de 1,3 km pentru traficul infernal din Dacia/Păcurari spre Era, prezentată de un ieșean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Soluție de 1,3 km pentru traficul infernal din Dacia/Păcurari spre Era, prezentată de un ieșean

GALERIE
tramvaid
  • tramvaid
- +

Ieșeanul Cristian Cojocariu consideră că o linie de tramvai construită între capăt Dacia și Centrul Comercial ERA, de doar 1,3 Km, ar rezolva problema traficului greoi din zonă, care va deveni și mai sufocant odată cu construirea celui mai mare mall din Moldova. El și-a prezentat ideea însoțită de o reprezentare grafică.

”1,3 kilometri. Atât ar măsura o linie de tramvai care să lege Depoul de tramvaie din capăt Dacia, de Centrul Comercial ERA. Acolo se lucrează intens la ceea ce va deveni cel mai mare Mall din Moldova. Orașul se dezvoltă accelerat, iar acea zonă este deja una fierbinte din punct de vedere al traficului. O linie de acest tip, care să deservească într-o primă etapă Valea Lupului si Centrul ERA, înspre si dinspre oras, este super necesară. Separat de intersecții, semafoare, treceri de pietoni etc. Etapa a doua ar presupune prelungirea cu inca 1,6 kilometri, pana in spate la Antibiotice, o firmă care are 1500 de angajati, și ulterior pana la Parcurile industriale Miroslava, acolo unde Delphi, spre exemplu, are 2500 de angajati. Cum altfel să speri că se va reduce poluarea si traficul din oraș, daca nu prin infrastructura transportului ecologic?”, a scris Cristian Cojocariu pe pagina sa de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.