Soluţie pentru repornirea industriei HoReCa: Accesul în restaurant pe baza certificatului de vaccinare sau după testare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Soluţie pentru repornirea industriei HoReCa: Accesul în restaurant pe baza certificatului de vaccinare sau după testare

GALERIE
horeca
  • horeca
- +

Deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, este de acord cu introducerea măsurile propuse de reprezentanţii industriei HoReCa. Şi anume, prezentarea unui certificat de vaccinare, a unui rezultat de testare PCR sau a unui test rapid, ori realizarea unui test rapid la intrarea în incintă. 

  "La doar două luni de la începerea procesului de vaccinare, iată că a fost depăşită cifra de 1 milion de persoane vaccinate cu prima doză de vaccin, o tendinţă pozitivă ce arată că ne îndreptăm spre o viaţă normală, prin efortul instituţiilor guvernamentale, dar şi a unei majorităţi a populaţiei României. Totuşi, sectoare întregi sunt afectate de restricţiile epidemiologice, printre care se află sectorul cultural şi al industriei de spectacole, dar şi industria ospitalităţii. De curând, patronatele din această industrie au propus aplicarea unei noi proceduri pentru deschiderea activităţilor operatorilor din acest domeniu. Este vorba despre poziţia celor peste 40.000 de companii din industria ospitalităţii, prin care sunt propuse trei măsuri ce ar putea fi aplicate în scopul înlocuirii criteriului ratei de infectare pentru deschiderea accesului în unităţile HoReCa, măsuri suficiente pentru garantarea siguranţei clienţilor şi a personalului din HoReCa:  prezentarea unui certificat de vaccinare, a unui rezultat de testare PCR sau a unui test rapid (realizat cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte), ori realizarea unui test rapid la intrarea în incintă. Într-adevăr, aceste măsuri, odată aplicate, pot garanta un acces selectiv al clienţilor, pe bază de date certe, şi pot garanta o reluare firească a activităţilor în industria HoReCa”, a declarat deputatul Marilen Pirtea, potrivit adevarul.ro. 

 Deputatul PNL de Timiş crede că e nevoie de o decizie guvernamentală responsabilă, luată cu discernământ şi deschidere faţă de situaţia extrem de dificilă a industriei HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) şi a instituţiilor de spectacole (teatre, cinematografe, muzee, săli de spectacole şi de evenimente conexe).   

„„Aplicarea unei verificări şi selecţii protective a publicului, în privinţa vaccinării sau testării epidemiologice, este acum o soluţie viabilă, aflată la îndemână, o şansă reală pentru reluarea vieţii normale şi pentru repornirea economică”, conchide Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiş. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.