Soluții concrete pentru a ne proteja cu adevărat de coronavirus COVID19 și alte viroze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presa (P)

Soluții concrete pentru a ne proteja cu adevărat de coronavirus COVID19 și alte viroze

GALERIE
amitit
  • amitit
- +

Mă numesc Cezar Amititeloaie, sunt medic cardiolog și promotorul unei medicine preventive și a unui stil de viață sănătos. Cu experiență de peste 20 de ani în domenii conexe cum ar fi nutriție, sport și psihologie. Vreau să-mi exprim punctul de vedere în legătură cu această criză cauzată de pandemia de coronavirus, să prezint o altă perspectivă care nu prea este discutată în aceste momente și să ofer câteva soluții concrete pentru creșterea gradului de rezistență în fața bolilor.

Odată cu dezvoltarea și interconectarea globală, oamenii moderni au devenit mult prea dependenți de sistem și și-au atrofiat mecanismele individuale rezistență și apărare.

Aproape nici o boală nu are o singură cauză, ci este produsă de o multitudine de factori de risc, care, în cea mai mare parte, sunt controlabili si corectabili de către fiecare persoană, dacă ar avea suficiente informații și motivație.

Va trece și această criză și din păcate majoritatea oamenilor nu vor învăța nimic, însă alții vor acționa și vor pune de azi înainte sănătatea pe primul loc!

Toate datele de până acum arată ca peste 99% din persoanele decedate “din cauza” coronavirusului aveau multiple boli asociate, indiferent de vârstă. Sunt de părere ca de fapt 100%, dar cei “fără boli asociate” de fapt nu au fost diagnosticați până în acel moment.

Sunt cazuri de pacienți de peste 100 de ani care s-au vindecat de coronavirus iar asta demonstrează că NU vârsta în sine e problema, ci condiția fizică precară și rezistența scăzută a organismului în fața bolii.

Dacă un om al străzii moare înghețat într-o noapte de iarnă, când afară sunt - 20 de grade, se consideră că a murit “din cauza gerului” sau din cauză că dormea într-o cutie de carton?

Gerul este vinovat sau faptul că persoana nu era pregătită să-i facă față?

De fapt, coronavirusul e doar ultima picatură care umple un pahar plin de boli și comportamente nesănătoase acumulate în decenii de ignoranță.

Măsurile de prevenție intens mediatizate și impuse de autorități (izolarea socială, spălatul pe mâini, masca pe față, etc...) sunt foarte importante pentru încetinirea progresiei contaminării, pentru ca sistemul medical să nu între în colaps și să-i poată ajuta pe cei fragili, dar aceste măsuri nu sunt sustenabile pe termen lung și nu vor putea fi impuse la nesfârșit. Se estimează ca pandemia nu se va opri decât atunci când 70-80% din populația globului va fi imunizată, (fie prin vaccinare, fie prin autoimunizare).

Ce ne facem după ce ieșim din izolare? Umblăm toți în costum de cosmonaut? Și ce ne facem dacă apare un virus nou peste un an, un virus care se poate transmite și altfel?

Singura soluție viabilă, care ne protejează cu adevărat pe termen lung, este întărirea sănătății și a imunității generale a fiecăruia.

Cum putem face asta?

Prin corectarea sau chiar eliminarea cât mai multor factori care cauzează scăderea imunității și a puterii de apărare a organismului:

Amintesc pe cei mai importanți:

- fumatul,

- obezitatea,

- diabetul sau glicemia crescută,

- sedentarismul și decondiționarea fizică - atrofierea musculară,

- efortul fizic excesiv (mai ales la sportivii de performanță),

- hipertensiunea arterială și alte patologii cardiovasculare,

- afectiunile pulmonare,

- bolile autoimune și inflamația generalizată,

- sindromul metabolic,

- grasimea viscerală (grăsimea pe organe),

- deshidratarea cronică - secrețiile devin mult mai vâscoase,

- excesul de alimente nocive cu efect proinflamator,

- aport scăzut de alimente sau suplimente cu rol protector,

- aport scăzut de vitamina C - prin consum scăzut de vegetale crude proaspete,

- nivelul scăzut de vitamina D - prin scăderea expunerii la lumină naturală,

- stresul, frica, atacul de panică - cauzează nivel ridicat de cortizol (hormonul de stres),

- somnul insuficient - mai puțin de 7 ore/noapte,

- surmenajul fizic și intelectual,

- depresie psihică cu nivel scăzut de serotonină, endorfine, oxitocină,

- activitate sexuală insuficientă sau chiar inexistentă,

În postările următoare voi lua în discuție pe rând toți acești factori care scad imunitatea, încercând să explic mecanismul și ce putem face în acest sens.

Vă prezint și protocolul meu de întărire rapidă a imunității, testat de mine cu succes de peste 5 ani, timp în care nu am mai fost afectat de nici o viroză importantă.

La primele simptome, când apare inflamația gâtului trebuie acționat rapid, punând în practică cât mai multe din următoarele măsuri, înainte ca starea de sănătate să se agraveze:

- se întrerupe orice activitate fizică extenuantă,

- sportivii trebuie să-și suspende antrenamentele

- somn cel puțin 8-9 ore /zi

- gargară cu apă caldă, oțet, sare și lămaie cât mai des

- hidratare sporită cu lichide calde, se evită alimentele și lichidele reci,

- câteva lingurițe de ghimbir ras cu miere de albine și polen

- câteva lingurițe de cătină cu miere de albine

- usturoi (atât mujdei cât și capsule pentru cei care nu tolerează)

- Vitamina C în doze foarte mari - 1000-2000 de mg de până la 3 ori pe zi, după mese

- Vitamina D - în doză dublă: 4000 unități/zi

- Zinc în doze mari 20-40mg/zi

- Magneziu 400 mg/zi

- Enzime digestive

- Probiotice

- alimentație proteică dar ușor digerabilă: ficat, ouă, brânză

- se evită mesele copioase și alimentele greu digerabile

- evitarea fricii și atacurilor de panică printr-o gândire pozitivă si exerciții de respirație și meditație și în final:

- “aspirina săracului” - indiferent dacă aveți sau nu cu cine.

Puterea e a ta! NU lăsa responsabilitatea sănătății tale în sarcina altora!

Stay fit, sweetHEART!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.