Soluții pentru bolnavii de cancer din Piatra Neamț, Vaslui, Roman și Botoșani! Tratament și transport GRATUIT către Centrul Medical Neolife Iași (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Soluții pentru bolnavii de cancer din Piatra Neamț, Vaslui, Roman și Botoșani! Tratament și transport GRATUIT către Centrul Medical Neolife Iași (P)

GALERIE
Neolife_3
  • Neolife_3
- +

“Ce e de făcut acum?” Aceasta este prima întrebare pe care o adresează un pacient care află că are cancer. “Acum ne pregătim de luptă!” răspunde medicul întotdeauna. Și nu este niciodată o lupta ușoară. În primul rând este una contratimp.

De cele mai multe ori nu este suficientă doar o prima consultație pentru stabilirea unui tratament. Pentru că prima consultație poate să implice alte consultații secundare, care sunt fie medicale fie, mai ales, investigații imagistice. În final, se acumulează un dosar destul de stufos, de care răspunde medicul curant oncolog sau radioterapeut. Totul trebuie să se desfășoare cât mai rapid. Este important să nu se piardă timp între stabilirea diagnosticului clar și începerea tratamentului. Cu cât acesta este început mai repede cu atât șansele de vindecare sunt mai mari.

Echipa din Centrul Medical Neolife Iași este formată din 5 medici radioterapeuti și 7 medici oncologi. Acestora li se adaugă imagisti, nuclearisti, fizicieni, tehnicieni medicali, asistente. Cu toții participa, alături de pacienți, în fiecare zi, la această luptă împotriva cancerului.

În principiu, de radioterapie pot beneficia toate cancerele de tipul tumorilor solide, precum și unele cancere hematologice (spre exemplu limfoame, mieloame, etc.). Bineînțeles, în funcție de histopatologia și caracteristicile specifice fiecărui tip de cancer, unele răspund mai bine că altele la radioterapie. Altfel spus, unele cancere sunt mai radiosensibile, necesitând mai puține ședințe de radioterapie, în timp ce altele sunt mai radiorezistente, fiind nevoie de doze mai mari și tratamente mai îndelungate pentru a obține control local.

Bolnavii de cancer trebuie să conștientizeze  că orice amânare a radioterapiei are consecințe negative asupra evoluției bolii oncologice, consecințe care nu pot fi împiedicate prin folosirea altor tratamente, medicamentoase sau de alt tip. Este important să nu fie pierdut momentul potrivit pentru iradiere. Cancerul este o boală care nu iartă.  Dar poate fi tratată.

 

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Medicii noștri s-au lovit de foarte multe ori de disperarea unor pacienți din zone mai îndepărtate de centrele noastre care refuzau sau renunțau la tratament din lipsa banilor pentru transport. Așadar, faptul că noi ofeream tratamentele gratuit, prin decontare CNAS, nu era suficient. Gândiți-va că o cură medie de radioterapie înseamnă 30 de ședințe consecutive. Adică 30 de drumuri dus-întors în clinicile noastre.

Ne-am întrebat cum îi putem ajută mai mult. Și atunci, după discuțîi cu medicii din Spitalele Județene din anumite localități, am pus bazele unui proiect de transport pacienți. Am început întâi cu Centrul Neolife din București unde aducem pacienți din Giurgiu, Călărași, Târgoviște, Buzău și Ploiești.

Văzând cum se dezvoltă acest proiect și cât de important este pentru oameni acest ajutor, l-am extins și la Neolife Iași. În prezent, beneficiază de transport gratuit către clinica noastră pacienți din Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani. “

·      Este important ca pacientul să se întoarcă lângă familie după fiecare ședință de tratament

Dincolo de latura financiară, acest proiect ajută pacienții foarte mult și la nivel psihologic. De ce? Explică Dr. Doinița Vararu-Gavrilescu, medic primar Oncologie, Spitalul Județean Piatra Neamț.

” E un real ajutor, pentru pacienții din județul Neamț, să beneficieze de transport gratuit zilnic pe perioada tratamentului de radioterapie la centrul Neolife din Iași. 

Diagnosticul de cancer declanșează un impact multidimensional asupra vieții pacienților, iar suportul celor apropiați este o necesitate. Compensează în toată această perioadă dificilă faptul că pacienții se pot întoarce acasă, după fiecare zi de tratament, alături de familie.”

Mărturiile medicilor colaboratori și ale pacienților care apelează la acest ajutor îi determina pe cei de la Neolife să facă toate eforturile ca acest proiect să fie de lungă durată.

Dr. Simona Costin, medic specialist Oncologie, șef secție Spitalul Județean Vaslui:

“Abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic este esențială pentru a obține  un control bun al bolii localizate dar și o bună supraviețuire. La nivelul județului Vaslui din păcate nu există servicii de Radioterapie de aceea apreciem implicarea Clinicii Neolife în abordarea pacientului ce necesită radioterapie încercând să prioritizeze cazurile dar și sprijinul acestora pentru paciențîi din județ cu asigurarea transportului de la Vaslui la Iași lucru extrem de important pentru cei cu o situație financiară mai delicată și nu numai. Subliniez bună colaborare și profesionalismul de care da dovadă colectivul clinicii cu speranța că această va continuă pe viitor în beneficiul pacienților din județul Vaslui!”

Maria B, pacienta Piatra Neamț:

"De peste 40 de ani fusesem diagnosticată cu tumoare hipofizară benignă. Transformarea tumorii din benignă în malignă a fost un șoc greu de depășit atât de mine, cât și de întreagă familie. Zeci de întrebări: când? unde? cum? și-au găsit firesc răspunsul: Neolife. Când? Imediat. Unde? Iași. Cum? Cu transport gratuit dus-întors, din curtea Spitalului județean Neamț.

Pentru mine, a fost soluția potrivită, la momentul potrivit; oameni care ajută necondiționat alți oameni. Simplu. Și uman. Mulțumesc!"

Dr. Movanu Mirela - medic primar oncolog, șef de secție Oncologie, Spitalul Județean Botoșani

“Centrul medical Neolife din Iași acordă servicii de prevenție, diagnostic, tratament și recuperare sub un singur acoperiș, un avantaj deosebit pentru paciențîi noștri.

Lăudăm și susținem în mod special, tratamentele de radioterapie, ce se realizează la standarde înalte și în timp util. Mai mult decât atât, asigurarea transportului gratuit a facilitat că zeci de pacienți de pe secția noastră să își poate face tratamentele eficient, rapid și, în câteva ore să poată reveni acasă, alături de cei dragi, fapt ce, fără doar și poate, contribuie pozitiv la moralul acestora.

Apreciem echipa Neolife Iași pentru profesionalism, promptitudine și grijă deosebită acordată pacienților noștri!”

Ion N, pacient Piatra Neamț

“Experiența transportului pentru radioterapie la Clinica Neolife din Iași a fost una benefică atât din punct de vedere medical cât și psihic. Faptul că am putut  beneficia de transport , iar în același timp să merg acasă mi-a adus un echilibru psihic care prezintă un avantaj în procesul de vindecare și liniște. Întreaga echipă de la Neolife din Iași a dat dovadă de o pregătire profesională excepțională și interes pentru mine. Mulțumiri întregii echipe și cât mai multe reușite.”

Pentru programări Neolife Iași: 0232 930

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.