Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Soluții pentru bolnavii de cancer din Piatra Neamț, Vaslui, Roman și Botoșani! Tratament și transport GRATUIT către Centrul Medical Neolife Iași (P)

GALERIE
Neolife_3
  • Neolife_3
- +

“Ce e de făcut acum?” Aceasta este prima întrebare pe care o adresează un pacient care află că are cancer. “Acum ne pregătim de luptă!” răspunde medicul întotdeauna. Și nu este niciodată o lupta ușoară. În primul rând este una contratimp.

De cele mai multe ori nu este suficientă doar o prima consultație pentru stabilirea unui tratament. Pentru că prima consultație poate să implice alte consultații secundare, care sunt fie medicale fie, mai ales, investigații imagistice. În final, se acumulează un dosar destul de stufos, de care răspunde medicul curant oncolog sau radioterapeut. Totul trebuie să se desfășoare cât mai rapid. Este important să nu se piardă timp între stabilirea diagnosticului clar și începerea tratamentului. Cu cât acesta este început mai repede cu atât șansele de vindecare sunt mai mari.

Echipa din Centrul Medical Neolife Iași este formată din 5 medici radioterapeuti și 7 medici oncologi. Acestora li se adaugă imagisti, nuclearisti, fizicieni, tehnicieni medicali, asistente. Cu toții participa, alături de pacienți, în fiecare zi, la această luptă împotriva cancerului.

În principiu, de radioterapie pot beneficia toate cancerele de tipul tumorilor solide, precum și unele cancere hematologice (spre exemplu limfoame, mieloame, etc.). Bineînțeles, în funcție de histopatologia și caracteristicile specifice fiecărui tip de cancer, unele răspund mai bine că altele la radioterapie. Altfel spus, unele cancere sunt mai radiosensibile, necesitând mai puține ședințe de radioterapie, în timp ce altele sunt mai radiorezistente, fiind nevoie de doze mai mari și tratamente mai îndelungate pentru a obține control local.

Bolnavii de cancer trebuie să conștientizeze  că orice amânare a radioterapiei are consecințe negative asupra evoluției bolii oncologice, consecințe care nu pot fi împiedicate prin folosirea altor tratamente, medicamentoase sau de alt tip. Este important să nu fie pierdut momentul potrivit pentru iradiere. Cancerul este o boală care nu iartă.  Dar poate fi tratată.

 

Fabio Razzetto, manager general Neolife:

“Medicii noștri s-au lovit de foarte multe ori de disperarea unor pacienți din zone mai îndepărtate de centrele noastre care refuzau sau renunțau la tratament din lipsa banilor pentru transport. Așadar, faptul că noi ofeream tratamentele gratuit, prin decontare CNAS, nu era suficient. Gândiți-va că o cură medie de radioterapie înseamnă 30 de ședințe consecutive. Adică 30 de drumuri dus-întors în clinicile noastre.

Ne-am întrebat cum îi putem ajută mai mult. Și atunci, după discuțîi cu medicii din Spitalele Județene din anumite localități, am pus bazele unui proiect de transport pacienți. Am început întâi cu Centrul Neolife din București unde aducem pacienți din Giurgiu, Călărași, Târgoviște, Buzău și Ploiești.

Văzând cum se dezvoltă acest proiect și cât de important este pentru oameni acest ajutor, l-am extins și la Neolife Iași. În prezent, beneficiază de transport gratuit către clinica noastră pacienți din Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani. “

·      Este important ca pacientul să se întoarcă lângă familie după fiecare ședință de tratament

Dincolo de latura financiară, acest proiect ajută pacienții foarte mult și la nivel psihologic. De ce? Explică Dr. Doinița Vararu-Gavrilescu, medic primar Oncologie, Spitalul Județean Piatra Neamț.

” E un real ajutor, pentru pacienții din județul Neamț, să beneficieze de transport gratuit zilnic pe perioada tratamentului de radioterapie la centrul Neolife din Iași. 

Diagnosticul de cancer declanșează un impact multidimensional asupra vieții pacienților, iar suportul celor apropiați este o necesitate. Compensează în toată această perioadă dificilă faptul că pacienții se pot întoarce acasă, după fiecare zi de tratament, alături de familie.”

Mărturiile medicilor colaboratori și ale pacienților care apelează la acest ajutor îi determina pe cei de la Neolife să facă toate eforturile ca acest proiect să fie de lungă durată.

Dr. Simona Costin, medic specialist Oncologie, șef secție Spitalul Județean Vaslui:

“Abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic este esențială pentru a obține  un control bun al bolii localizate dar și o bună supraviețuire. La nivelul județului Vaslui din păcate nu există servicii de Radioterapie de aceea apreciem implicarea Clinicii Neolife în abordarea pacientului ce necesită radioterapie încercând să prioritizeze cazurile dar și sprijinul acestora pentru paciențîi din județ cu asigurarea transportului de la Vaslui la Iași lucru extrem de important pentru cei cu o situație financiară mai delicată și nu numai. Subliniez bună colaborare și profesionalismul de care da dovadă colectivul clinicii cu speranța că această va continuă pe viitor în beneficiul pacienților din județul Vaslui!”

Maria B, pacienta Piatra Neamț:

"De peste 40 de ani fusesem diagnosticată cu tumoare hipofizară benignă. Transformarea tumorii din benignă în malignă a fost un șoc greu de depășit atât de mine, cât și de întreagă familie. Zeci de întrebări: când? unde? cum? și-au găsit firesc răspunsul: Neolife. Când? Imediat. Unde? Iași. Cum? Cu transport gratuit dus-întors, din curtea Spitalului județean Neamț.

Pentru mine, a fost soluția potrivită, la momentul potrivit; oameni care ajută necondiționat alți oameni. Simplu. Și uman. Mulțumesc!"

Dr. Movanu Mirela - medic primar oncolog, șef de secție Oncologie, Spitalul Județean Botoșani

“Centrul medical Neolife din Iași acordă servicii de prevenție, diagnostic, tratament și recuperare sub un singur acoperiș, un avantaj deosebit pentru paciențîi noștri.

Lăudăm și susținem în mod special, tratamentele de radioterapie, ce se realizează la standarde înalte și în timp util. Mai mult decât atât, asigurarea transportului gratuit a facilitat că zeci de pacienți de pe secția noastră să își poate face tratamentele eficient, rapid și, în câteva ore să poată reveni acasă, alături de cei dragi, fapt ce, fără doar și poate, contribuie pozitiv la moralul acestora.

Apreciem echipa Neolife Iași pentru profesionalism, promptitudine și grijă deosebită acordată pacienților noștri!”

Ion N, pacient Piatra Neamț

“Experiența transportului pentru radioterapie la Clinica Neolife din Iași a fost una benefică atât din punct de vedere medical cât și psihic. Faptul că am putut  beneficia de transport , iar în același timp să merg acasă mi-a adus un echilibru psihic care prezintă un avantaj în procesul de vindecare și liniște. Întreaga echipă de la Neolife din Iași a dat dovadă de o pregătire profesională excepțională și interes pentru mine. Mulțumiri întregii echipe și cât mai multe reușite.”

Pentru programări Neolife Iași: 0232 930

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri