anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Somaţii pentru sutele de şarpante ilegale, pe care unii le găsim la furtuni căzute pe maşină, lângă bloc

GALERIE
sarpanta furtuna Iasi
  • sarpanta furtuna Iasi
- +

Asociaţiile somate au început demersuri pentru intrarea în legalitate. Situaţia din oraş e alarmantă: doar 150 de construcţii, dintr-un total de 1.079 de şarpante şi mansarde, sunt autorizate.

Mai multe asociaţii de proprietari au început demersurile pentru autorizarea şarpantelor şi mansardelor construite ilegal. După ce Primăria a trimis sute de somaţii, în luna octombrie au fost emise peste 50 de certificate de urbanism pentru intrarea în legalitate a unor astfel de construcţii. Asociaţiile care s-au conformat somaţiilor sunt din zone precum Tătăraşi, Alexandru cel Bun, Galata, Nicolina, Păcurari şi Dacia. Dintre cele 53 de certificate emise, 51 vizează şarpante construite ilegal, celelalte două fiind o mansardă şi o copertină. În luna august, municipalitatea a demarat o inventariere a tuturor construcţiilor neautorizate realizate la blocuri. Concluziile au arătat o situaţie alarmantă: doar 150 de construcţii dintr-un total de 1.079 de şarpante şi mansarde sunt autorizate, respectiv, un procent de aproape 14%.

La vremea respectivă, edilul Iaşului afirma că nu poate şi nici nu vrea să ceară demolarea acoperişurilor ilegale, dar a subliniat că Primăria va conlucra cu asociaţiile de proprietari pentru intrarea în legalitate. Potrivit situaţiei prezentate de municipalitate în luna august, cele mai multe şarpante şi mansarde ilegale sunt în zona Mircea cel Bătrân - Galata (232), urmată de Nicolae Iorga - Nicolina (211), Tătăraşi - Metalurgie - Oancea (207), Dacia (168), Păcurari - Canta (124), Alexandru cel Bun (92), Gară (35) şi Primăverii - Bularga (10). Intrarea în legalitate este însă, în multe cazuri, un demers birocratic, fără vreun efect asupra solidităţii structurii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.