Sondaj Inscop: AUR e singurul partid care a crescut în decembrie

joi, 22 decembrie 2022, 12:33
1 MIN
 Sondaj Inscop: AUR e singurul partid care a crescut în decembrie

Partidul extremist AUR e singura formaţiune politică ce a înregistrat o creştere în sondajele Inscop în luna decembrie faţă de noiembrie, potrivit datelor prezentate de Remus Ştefureac, directorul institutului de sondare. 

Clasamentul partidelor arată astfel: PSD: 31,5% (în scădere de la 34,9% în noiembrie), PNL: 20,2% (în scădere de la 20,8% în noiembrie), AUR: 18,1% (în creştere de la 16,1% în noiembrie) şi USR: 10,9% (în scădere de la 11,2% în noiembrie)

Datele reprezintă intenţiile de vot ale respondenţilor care au declarat că au o opţiune de vot. Datele din luna decembrie au fost culese parţial înainte, parţial după votul nefavorabil intrării României în Schengen, vot care a avut loc pe 8 decembrie.

“Sinteza acestor evoluţii ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborând aceste date cu altele mai de profunzime, cred că la final, electoratul va premia munca serioasa/responsabilitatea şi va taxa populismul/demagogia”, arată Ştefureac într-o scurtă analiză a datelor. (g4media.ro, digi24.ro)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii