anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Sorin Cîmpeanu, impresionat de David Popovici: Bun simţ, educaţie, modestie, inteligenţă

GALERIE
popovici cimpeanu
 • popovici cimpeanu
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat impresionat de sportivul David Popovici. Sorin Câmpeanu a mai precizat că îşi doreşte ca săptămânal să existe două ore de sport în fiecare clasă.

”David Popovici a spus într-un mod mult mai clar decât aş putea să spun eu, la puţin peste 16 ani: «M-am vaccinat, am ţinut neapărat să mă vaccinez şi vă îndemn pe voi toţi să vă vaccinaţi până la începerea şcolii pentru că şcoala online nu este deloc o variantă pe care să ne-o dorim». Acest elev, dincolo de performanţele sportive, dă dovadă de o educaţie, un bun simţ, o modestie şi o inteligenţă absolut admirabile, care te fac mândru că eşti român şi care te fac mândru că eşti profesor şi este un produs al şcolii româneşti”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce impresie i-a făcut David Popovici, Sorin Câmpeanu a declarat că sportivul a primit o diplomă.

”Bun simţ, educaţie, modestie, inteligenţă, dincolo de performanţele sportive. Dealtfel a primit şi o diplomă pentru devotament, o serie de calităţi, toate iniţiate cu litere din numele lui, din partea Ministerului Educaţiei”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că îşi doreşte doup ore de sport pe săptămână, în şcoli.

”Sunt foarte multe care nu sunt în regulă în acest sistem, trebuie să vedem în planurile cadru cum putem aşeza un număr de două ore de sport pe săptămână, în loc de una. Trebuie să vedem cum putem să facem ordine în cluburile sportive şcolare pentru că avem de foarte mulţi ani de zile, secţii în cluburile şcolare în care avem antrenori care  la acea ramură sportivă nu au niciun sportiv legitimat, ba chiar nu au bază materială, nu au teren de tenis, nu au bazin de înot. Dar ei sunt plătiţi în continuare. Le dau o veste proastă, vom analiza club cu club activitatea”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat când va face toate acestea, ministrul a explicat că în paralel cu alte activităţi.

”Vom face asta în paralel cu toate celelalte, cu concursurile de directori, cu revizuirea planurilor cadru, cu PNRR, cu toate celelalte, cu evaluarea şi acreditarea în învăţământul preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat, de asemenea, despre ideea ministrului Sportului  ca orele de curs să înceapă cu o oră de sport, Cîmpeanu a menţionat că este ”o dorinţă frumoasă”.

”E o dorinţă frumoasă. Fiind mai realist, poate din cauza vârstei, în raport cu colegul meu, deşi susţin foarte mult această idee, îmi dau seama că nu vom putea impune acest lucru din toamnă, dar cred că este un obiectiv important”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.