anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Sorin Cîmpeanu: Transportul elevilor este o măsură care nu a fost nicidată aplicată

GALERIE
transport_elevi
 • transport_elevi
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a referit, luni seară, la transportul elevilor, despre care a precizat că este o măsură care niciodată nu a fost aplicată, mai ales că în România sunt mari probleme cu asumarea de responsabilitate. Astfel, dacă nimeni altcineva nu îşi asumă transportul elevilor, Ministerul Educaţiei şi-l va asuma.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni seară, la TVR Info, că a fost propusă, în noua lege a Educaţiei, o variantă pentru transportul elevilor.

”Transportul elevilor este o măsură care nu a fost nicidată aplicată, în sensul gratuităţii transportului elevilor. Am propus o variantă în lege. Această variantă presupune asumare de responsabilităţi. Se pare că în România avem probleme cu asumarea de responsabilitate, mă refer la instituţiile statului român. Din discuţii cred că am reuşit să ajungem la un numitor comun în aşa fel încât transportul să fie asigurat într-o manieră partajată, între autorităţile locale, care au regiile de transport şi Ministerul Educaţiie, posibil 50% Ministerul Educaţiie, 50% autorităţi locale. Şi cealaltă componentă, pentru că un elev care merge la şcoală în localitatea de domiciliu, are nevoie de transport şcolar. Atunci când un elev merge la şcoală într-o altă localitate decât cea de domiciliu, are nevoie de decontul navetei care poate fi intrajudeţean, dacă domiciliul şi şcoala sunt în acelaşi judeţ sau interjudeţean, dacă domiciliul şi şcoala sunt în judeţe diferite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că dacă nu există o altă posibilitate de asumare, pentru transportul elevilor, Ministerul Educaţiei îşi va asuma responsabilitatea.

”Naveta, dacă nu există posibilitate de asumare de către alte instituţii ale statului român, va asuma Ministerul Educaţiei decontarea tuturor decontărilor de navetă într-o manieră care să fie asiguratoare oricare ar fi evoluţiile precum am văzut la preţul carburanţilor. Deşi consiliile judeţene au o relaţie contractuală cu operatorii de transport, acest lucru însemnând că prevăd şi tarifele”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.