Sorin NĂCUȚĂ (PNL): Dezvoltarea județului Iași, prin proiecte de anvergură, poate fi realizată doar de către un guvern PNL, susținut de o majoritate parlamentară liberală. (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Comunicat de Presă

Sorin NĂCUȚĂ (PNL): Dezvoltarea județului Iași, prin proiecte de anvergură, poate fi realizată doar de către un guvern PNL, susținut de o majoritate parlamentară liberală (P)

GALERIE
Nacuta
  • Nacuta
- +

Domnule Sorin Năcuță, spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Sunt născut în Pașcani, provin din suburbia Gâștești a municipiului, de profesie inginer. Încă din facultate am început să lucrez la o societate care îngloba la acea vreme toate serviciile publice din Municipiul Pașcani și după mai bine de 20 de ani în care am lucrat în acest sector, ajungând până la funcția de director tehnic, consider că am o anume experiență în ceea ce privește administrația publică. Sunt căsătorit, am doi copii.

Ce v-a determinat să faceți acest pas, anume să vă depuneți candidatura din partea PNL la funcția de deputat?

Pot să vă spun că nu este prima dată când îmi depun candidatura. Și în 2016 am fost pe lista județeană propusă pentru Camera Deputaților, însă în urma rezultatelor alegerilor de atunci, nu am reușit să intru în Parlament. Ce m-a determinat să fac acest pas? Este un proiect mai vechi al echipei liberale de la Pașcani. Din 2010, împreună cu Marius Pintilie, cel care a câștigat anul acesta Primăria Pașcani, lucrăm împreună pentru a încerca să dezvoltăm comunitatea din care facem parte. Am participat la toate campaniile electorale, ne-am luptat pentru câștigarea tuturor alegerilor de către PNL și nu am abandonat niciodată indiferent de rezultatele obținute. Anul acesta însă, scopul principal al echipei liberale de la Pașcani a fost indeplinit, odată cu victoria de la alegerile locale. Acum dorința noastră este ca Municipiul Pașcani să fie reprezentat și în Parlament și pe această cale le mulțumesc colegilor care m-au propus și susținut pentru a merge acolo. Îmi doresc ca împreună cu Marius Pintilie la primărie, cu sprijinul majorității PNL din Consiliul Județean Iași, condus de președintele Costel Alexe și cu mine, în calitate de reprezentant în Parlament, să facem echipă pentru ca Municipiul Pașcani să devină un pol important de dezvoltare în județ și nu numai.

Dacă tot ați deschis subiectul despre dezvoltare, ce proiecte aveți sau doriți să susțineți pentru județul Iași? Cu ce planuri mergeți în Parlamentul României?

În primur rând avem nevoie de infrastructură de transport, de aceea, ca și colegii mei, am ca scop să susțin proiectele pentru cele două autostrăzi, A7 și A8. S-a tot vorbit despre ele, poate subiectul a început să plictisească, însă vă pot spune că nu sunt doar vorbe goale sau teme electorale, Guvernul PNL și-a propus ca termene de finalizare a acestor două autostrăzi anul 2025, respectiv 2026. De asemenea, tot pe tema transportului, echipa liberală de la Iași susține modernizarea a două rute de căi ferate, Ploiești-Pașcani-Suceava și Pașcani-Iași, cu prelungire până la Aeroportul Iași. După cum vedeți, Municipiul Pașcani este în centrul acestor proiecte, atât autostrăzile, cât și rutele de cale ferată propuse spre modernizare trec prin Pașcani, fapt ce mă ambiționează și mai mult să îmi aduc aportul la realizarea acestora.

Pe partea de utilități publice. Știm că județul Iași suferă din pricina lipsei apei și canalizării în multe localități. Ce planuri are PNL pentru rezolvarea acestei probleme?

Mă bucur că ați pus această întrebare, este un alt subiect care mă preocupă și pentru care mi-am propus să insist din funcția de deputat. Lipsa condițiilor decente de trai, la nivelul secolului XXI, într-o țară care are pretenția de a fi apreciată în Uniunea Europeană, este o mare problemă. Lipsa utilităților este una din principalele cauze, alături de lipsa locurilor de muncă bine plătite, pentru care cetățenii aleg calea occidentului, rezultând depupularea localităților din județ. Guvernul liberal are un program ce presupune ca în perioada 2021-2027 să fie alocate 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare și 1 miliard de euro pentru extinderea rețelelor de distribuție și racordarea localităților la gaz. De asemenea, dacă tot vorbim de condiții de trai, vreau să vă spun că 50% din drumurile comunale și județene nu sunt asfaltate, iar pentru rezolvarea acestei probleme, Guvernul liberal și-a propus ca până în 2027 să aloce suma de 12 miliarde de lei pentru investiții în acest sector.

Ce alte proiecte și-a mai propus partidul din care faceți parte pentru județul Iași?

Eu sunt un împătimit al sportului, am practicat fotbalul și am fost aproximativ 9 ani de zile membru în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal Pașcani. Echipa PNL Iași își propune în acest domeniu să susțină construirea a două bazine olimpice acoperite, unul în Municipiul Iași, celălalt în Municipiul Pașcani, construirea unei săli polivalente în Municipiul Iași și modernizarea bazei sportive C.S.M. Pașcani prin construirea a două terenuri sintetice, modernizarea unui teren de iarbă, reabilitarea terenului de rugby, modernizarea pistelor de atletism, a bazelor de cantonament și a tribunelor. Din nou puteți observa importanța pe care o acordă Partidul Național Liberal municipiului în care locuiesc. De asemenea, un alt obiectiv important, un proiect început în 1985 și abandonat în 2006 din lipsa alocărilor financiare este realizarea Barajului Lunca-Pașcani. Este un obiectiv deosebit de important pentru regularizarea cursului Râului Siret, cu o capacitate hidroenergetică însemnată, o sursă importantă pentru irigații și cu posibilitatea amenajării unor zone de agrement. Voi susține, alături de colegii mei, alocările financiare necesare pentru finalizarea acestuia.

În final, domnule Năcuță, vă rog să adresați un mesaj ieșenilor, în perspectiva Alegerilor Parlamentare din 6 decembrie.

Doresc să le transmit alegătorilor următorul mesaj: Pe 6 decembrie, în primul rând ieșiți la vot, este important pentru că aceste alegeri vor determina cine vor fi cei care vor face legi în această țară în următorii 4 ani și cine va conduce guvernul care le va aplica. Îi îndemn pe alegători să pună ștampila pe listele Partidului Național Liberal pentru că este singurul capabil să dezvolte România. Nu cred că mai vrea nimeni PSD! În 2016 au câștigat alegerile prezentând un program electoral pompos, cu multe promisiuni, din care nu au realizat mai nimic, scopul lor principal fiind de fapt să ajungă la putere și să blocheze justiția din România. Vă amintiți de perioada Liviu Dragnea. Vă mai doriți acest lucru? PSD-ul este tot același, iar scopurile sale, de asemenea: subdezvoltare, sărăcie, clientelism și bani publici irosiți în proiecte inutile. Partidul Național Liberal este cel care poate realiza ceea ce românii își doresc de foarte mult timp: condiții de trai decente, locuri de muncă bine plătite, infrastructură, stabilitate economică, justiție corectă, într-un singur cuvânt: dezvoltare!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.