Sorina Pintea, de acord cu angajații din minister care au împiedicat timp de un an construirea unui spital pentru bolnavii de cancer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sorina Pintea, de acord cu angajații din minister care au împiedicat timp de un an construirea unui spital pentru bolnavii de cancer

GALERIE
sorina pintea
  • sorina pintea
- +

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a refuzat să aprobe sancționarea disciplinară a două angajate din minister pe care Comisia internă de Disciplină le-a găsit vinovate de tergiversarea avizării unui centru privat de sănătate. Informația apare în documentele trimise chiar de Ministerul Sănătății către reprezentanții centrului de îngrijiri paliative și făcute publice de Alina Ion, fondatoarea Centrului Sfântul Sava din Pantelimon.

Documentul arată că ministrul Pintea a pus rezoluția ”Nu se aprobă sancțiunea disciplinară” pe Raportul prin care Comisia de Disciplină a propus diminuarea cu 10% timp de 3 luni pentru Doina Tănase (directorul Direcției management și structuri sanitare din Ministerul Sănătății) și diminuarea cu 10% din salariul timp de două luni pentru Luminița Vopsăroiu (angajată a aceleiași direcții).

Raportul Comisiei de Disciplină arată că cele două funcționare din Ministerul Sănătății se fac vinovate de ”întârzierea sistematică în efectuarea lucrărilor”. Mai mult Comisia de disciplină arată că prin activitatea lui Tănase și Vopsăroiu ”s-a tergiversat procedura de avizare a înființării unității sanitare private cu paturi și avizarea structurii organizatorice finale (…) Această tergiversare s-a făcut prin solicitarea repetată de clarificări și completări atât la DSP Ilfov, cât și la Centrul Medical, prin solicitarea unor puncte de vedere la alte structuri din cadrul ministerului, prin insistarea depunerii copiei certificatului de urbanism chiar dacă Primăria Pantelimon a comunicat că nu eliberează un astfel de document”.

Comisia de Disciplină a început investigarea celor două angajate ca urmare a unei sesizări depuse în luna iunie chiar de Centrul Medical de Geriatrie, Recuperare și Îngrijiri Paliative ”Sfântul Sava”.

”Au tergiversat vreme de 8 luni avizarea Centrului, ceea ce a dus la întârzierea cu un an a încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Acest lucru însemnă că bolnavilor internați nu li se decontează cheltuielile. Au tergiversat pentru că pot și pentru că vor acest lucru. Acest comportament abuziv al funcționarilor publici trebuie să dispară, trebuie să existe precedentul sancționării celor care nu își îndeplinesc atribuțiile de serviciu”, a declarat pentru G4Media.ro Alina Ion.

Textul integral, pe g4media

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.