anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Șosea pietruită între Păun și Tomești. „Scurtătură“ de 2 km între DN24 si DN28

GALERIE
scurtatura
  • scurtatura
- +

Aproximativ 2 kilometri de drum dintre Păun şi Tomeşti au fost pietruiţi, ca primă parte dintr-un proiect de durată, menit să lege cele două localităţi, ocolind astfel municipiul. 

Până nu demult, segmentul de drum care face parte din DJ 248D se pierdea la propriu în pădure. Restabilirea traseului - accesibil până acum doar cu căruţele, dacă e să vorbim de vehicule de patru roţi - a permis Direcţiei drumurilor judeţene să amenajeze acest segment. De altfel, întreg DJ 248D, de la Ciurea, prin Pietrărie, Păun, Tomeşti până la Holboca, este propus pentru modernizare în Masterplanul adoptat de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară precedentă. Cu toate acestea, mai multe voci spun că segmentul între Păun şi Tomeşti va fi greu accesibil din cauza pantei destul de mari. De asemenea, la intrarea în Tomeşti, drumul se îngustează la doar o bandă (3,5 m) pe mai mult de jumătate din porţiunea de 2 km, modernizată şi inaugurată în 2017.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane: contextul extern (II)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane: contextul extern (II)

Ca preşedinte, Joe Bidenar vrea ca America să reînvie ideea de „ordine internaţională liberală”; va primi cu siguranţă aplauze pentru asta, dar voci mai pragmatice avertizează că susţinătorii acestei viziuni văd lumea aşa cum şi-ar dori să fie şi nu cum este cu adevărat.

Filmuletul zilei

opinii

Privind, cu nostalgie, spre apus

Nichita DANILOV

Privind, cu nostalgie, spre apus

Povestea pe care ne-o propune Andra în Privind către Apus e una a timpului nostru, în care, după cum am spus, spaţiul real şi cel virtual coexistă în armonie.

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Dana ȚABREA

Şi brusc totul a reînceput să conteze…

Unchiul Vanea, lecturat scenic şi regizat de Claudiu Goga, este un dublu statement susţinut de actorii ieşeni, pledând pentru normalitatea teatrului (redeschiderea teatrelor) şi pentru revenirea la teatralitate. Cred că am acumulat cu toţii mult prea multe temeri, tristeţi, nevroze, drame, iar lucrul acesta a început să se vadă. Şi brusc, un spectacol teatral prin excelenţă, în două părţi, vizionate în două zile diferite, ne-a redat speranţa că totul va începe să conteze din nou. 

Modificarea de dragul modificării

Michael ASTNER

Modificarea de dragul modificării

- articol fără covid 19 -

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.