Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şoseaua Bârnova nu va fi gata în acest an, dar va fi din beton

GALERIE
soseaua barnova
  • soseaua barnova
- +

Primarul Mihai Chirica a promis, ieri, că două artere de circulaţie importante din oraş vor fi asfaltate până la sfârşitul acestui an. Este vorba despre str. Smârdan şi bd. Primăverii. 

Edilul Iaşului a nominalizat şi şos. Bârnova, dar, în cazul acesteia, a menţionat că va fi modernizată doar în proporţie de 50%, având în vedere şi faptul că tronsonul supus modernizării are 2,9 km. „Elementul de noutate este faptul că, pentru şos. Bâr­nova, am reintrodus o tehnologie care a fost uitată de mult timp, dar care s-a dovedit, de multe ori, mai eficientă decât ceea ce s-a practicat în ultimii 27 de ani: străzi urbane din beton. Am reintrodus şos. Bârnova în stradă urbană din beton pentru că este o cale de circulaţie importantă pe o zonă de dezvoltare viitoare. În felul acesta, degradarea infrastructurii va fi mult diminuată“, a susţinut primarul Mihai Chirica.

Edilul Iaşului a adăugat că o astfel de tehnologie va fi introdusă şi în alte cartiere din oraş care fac legătura cu zone de dezvoltare precum Păun sau Valea Lupului. Şos. Bârnova şi celelalte două străzi menţionate fac parte dintr-un pachet de şapte străzi pentru care Primăria a organizat o licitaţie în sensul modernizării lor. Celelalte patru, care vor fi reabilitate anul viitor, sunt str. I.C. Constanti­neanu, str. Petre Vancea, str. Moşu şi str. Ogorului. O altă lucrare importantă de infrastructură anunţată ieri de primar vizează reabilitarea reţelelor de termoficare din zona Cantemir. Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde mai multe zone din oraş, lucrările fiind finanţate cu fonduri europene. Lucrările în Cantemir vor demara fără a fi semnat contractul de finanţare europeană, dar primarul a precizat că există acordul ministerului de resort, autoritate care a asigurat că vor fi făcute rambursări de fonduri. De altfel, a fost deja aprobată o cofinanţare de 7 mili­oane lei din partea Ministerului Mediului în cadrul acestui proiect care va fi finanţat prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare.

„Am emis astăzi (ieri, n.r.) ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea reţelelor de termoficare în intersecţiile Can­temir şi Naţională pentru a putea finaliza lucrările de modernizare a străzilor Splai Bahlui mal drept în zona Podului de Piatră şi bd. Cantemir la intersecţia cu şos. Naţională“, a mai spus Mihai Chirica. Ieri, anagajaţii Viarom - Conest lucrau deja la decaparea tronsonului cuprins între intersecţia cu Nicolae Iorga şi şos. Naţională, în completarea noii străzii amenajate pe fosta cale de rulare a tramvaielor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri