Şoseaua Bârnova nu va fi gata în acest an, dar va fi din beton
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Şoseaua Bârnova nu va fi gata în acest an, dar va fi din beton

GALERIE
soseaua barnova
  • soseaua barnova
- +

Primarul Mihai Chirica a promis, ieri, că două artere de circulaţie importante din oraş vor fi asfaltate până la sfârşitul acestui an. Este vorba despre str. Smârdan şi bd. Primăverii. 

Edilul Iaşului a nominalizat şi şos. Bârnova, dar, în cazul acesteia, a menţionat că va fi modernizată doar în proporţie de 50%, având în vedere şi faptul că tronsonul supus modernizării are 2,9 km. „Elementul de noutate este faptul că, pentru şos. Bâr­nova, am reintrodus o tehnologie care a fost uitată de mult timp, dar care s-a dovedit, de multe ori, mai eficientă decât ceea ce s-a practicat în ultimii 27 de ani: străzi urbane din beton. Am reintrodus şos. Bârnova în stradă urbană din beton pentru că este o cale de circulaţie importantă pe o zonă de dezvoltare viitoare. În felul acesta, degradarea infrastructurii va fi mult diminuată“, a susţinut primarul Mihai Chirica.

Edilul Iaşului a adăugat că o astfel de tehnologie va fi introdusă şi în alte cartiere din oraş care fac legătura cu zone de dezvoltare precum Păun sau Valea Lupului. Şos. Bârnova şi celelalte două străzi menţionate fac parte dintr-un pachet de şapte străzi pentru care Primăria a organizat o licitaţie în sensul modernizării lor. Celelalte patru, care vor fi reabilitate anul viitor, sunt str. I.C. Constanti­neanu, str. Petre Vancea, str. Moşu şi str. Ogorului. O altă lucrare importantă de infrastructură anunţată ieri de primar vizează reabilitarea reţelelor de termoficare din zona Cantemir. Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde mai multe zone din oraş, lucrările fiind finanţate cu fonduri europene. Lucrările în Cantemir vor demara fără a fi semnat contractul de finanţare europeană, dar primarul a precizat că există acordul ministerului de resort, autoritate care a asigurat că vor fi făcute rambursări de fonduri. De altfel, a fost deja aprobată o cofinanţare de 7 mili­oane lei din partea Ministerului Mediului în cadrul acestui proiect care va fi finanţat prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare.

„Am emis astăzi (ieri, n.r.) ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea reţelelor de termoficare în intersecţiile Can­temir şi Naţională pentru a putea finaliza lucrările de modernizare a străzilor Splai Bahlui mal drept în zona Podului de Piatră şi bd. Cantemir la intersecţia cu şos. Naţională“, a mai spus Mihai Chirica. Ieri, anagajaţii Viarom - Conest lucrau deja la decaparea tronsonului cuprins între intersecţia cu Nicolae Iorga şi şos. Naţională, în completarea noii străzii amenajate pe fosta cale de rulare a tramvaielor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.