anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.07.2020

Şoseaua Iaşi - Bârnova va fi gata abia în anul electoral 2020. Cine este vinovat?

GALERIE
Iasi Barnova
  • Iasi Barnova
- +

Pentru întârzieri, Primăria Iaşi a dat vina pe operatorii reţelelor de utilităţi, care au intervenit nerespectând termenele asumate u ce alte lucrări mai anunţă Primăria?

Şoferii care circulă pe şoseaua Iaşi - Bârnova trebuie să aştepte campania electorală pentru alegerile din 2020 pentru a putea vedea strada asfaltată. Într-o informare a municipalităţii se arată că termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2020. „Până în prezent au fost făcute lucrări de terasamente şi infrastructură pe o lungime de 650 de metri din totalul de 2.519 metri. Lucrările la carosabil se desfăşoară zilnic pe tronsoane de circa 100 metri pe câte un sens de circulaţie“, se arată în informarea Primăriei, lucrările fiind reluate în zonă acum aproape două luni. Oficialii municipalităţii au precizat că traficul este dirijat pe un singur sens de circulaţie, alternativ, sectorul restricţionat pe durata executării lucrărilor fiind semaforizat. Proiectul are o valoare de circa 6,2 milioane lei (inclusiv TVA).

Lucrările au fost anunţate de mai multe ori în ultimii ani, tergiversările în pornirea efectivă a şantierului revoltând locuitorii din zonă care au organizat inclusiv proteste pe parcursul anului trecut. Contractul a fost semnat încă din anul 2017, dar Primăria a aruncat vina în curtea operatorilor reţelelor de utilităţi care au intervenit înainte de lucrările de asfaltare şi nu ar fi respectat termenele asumate.

Unde mai au loc lucrări la străzi

În informarea municipalităţii mai sunt invocate şi alte lucrări de infrastructură rutieră care se desfăşoară în această perioadă. Printre acestea se numără două străzi din cartierul Păcurari, din apropierea Grădinii Botanice: Olteniei şi Transilvaniei. Pe prima arteră menţionată au fost făcute lucrări de terasamente, de infrastructură şi de suprastructură (stratul de bază) pe toată supra­faţa carosabilă. „Au mai rămas de executat supra­structura (două straturi de mixturi asfaltice), modernizarea trotuarelor, ridicarea la cotă a cămi­nelor de utilităţi, înlocu­irea podeţului transversal peste pârâul Podgoriilor şi lucrările de semnaliza­re a circulaţiei“, preci­zează Primăria.

Lucrările au ajuns într-un stadiu asemănător şi pe strada Transilvaniei. „Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a ambelor străzi este luna noiembrie“, se mai arată în informarea municipalităţii. Alte străzi unde se desfăşoară lucrări sunt Moşu, Constantineanu şi Splai Bahui mal drept, iar pe lista de aşteptare, dar cu contracte de execuţie semnate, sunt strada Semănătorului, şoseaua Iaşi - Voineşti, strada Strugurilor, aleea Strugu­rilor şi aleea Tudor Neculai.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.