Şoseaua Ploieşti-Paşcani, cu o lungime de 355 kilometri, a fost promovată de la drum expres la autostradă. Ce argumente aduc specialiştii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Şoseaua Ploieşti-Paşcani, cu o lungime de 355 kilometri, a fost promovată de la drum expres la autostradă. Ce argumente aduc specialiştii

GALERIE
sosea ploiesti pascanid
  • sosea ploiesti pascanid
- +

Realizarea unui drum de mare viteză care să lege Muntenia de Moldova face noi paşi. Cu o lungime totală de peste 355 km, drumul menit să preia traficul rutier de pe DN 2 E85, unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului la nivel naţional, dar şi foarte multe accidente rutiere, este la fază de studiu de fezabilitate..

 

Deşi s-a discutat foarte mult dacă această şosea de mare viteză Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani să fie un drum expres, elaboratorii studiului de fezabilitate consideră că e mai bine să fie autostradă. Argumentul este că în drum expres este doar o şosea cu patru benzi, pe când o autostradă presupune cel puţin două benzi pe sens, benzi de urgenţă, precum şi spaţii de demarcare pe mijloc. „În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Naţional de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploieşti - Paşcani”, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În acest sens, a fost realizată şi o analiză care a avut la bază prognozele de trafic la nivelul reţelei naţionale, fiind oferite date esenţiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum. „Studiul menţionat urmează a fi supus analizării si aprobării JASPERS şi va sta la baza documentaţiei necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuţie a obiectivului”, potrivit CNAIR.  Astfel, ultimul cuvânt îl va avea JASPERS, consultantul Comisiei Europene de unde se aşteaptă cofinanţarea în mare parte a întregului proiect. Realizarea studiului de fezabilitate beneficiază de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Anul trecut, specialiştii în domeniu de la CNAIR au arătat după o şedinţă la Focşani că mai devreme de 2025 nu se va circula pe drumul care se proiectează acum, în cea mai optimistă varianţă, presupunându-se că toate etapele vor merge şnur.  

Sursa: adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.