Soţ violent, obligat de instanţă să-i plătească chiria soţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Soţ violent, obligat de instanţă să-i plătească chiria soţiei

GALERIE
violenta domestica
  • violenta domestica
- +

Aceasta a mai cerut instanţei şi ca soţului să-i fie confiscată bâta pe baseball, cerere însă neacceptată de judecători

 

Un bărbat violent va trebui să-i plătească chiria soţiei pe care a făcut-o să plece de acasă. Soluţia găsită de judecători este provizorie, pe rolul instanţei aflându-se oricum înregistrată acţiunea de divorţ.

În urmă cu 10 zile, E.B. a cerut Judecătoriei emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului, Ş.M., justificându-şi solicitarea prin comportamentul violent al acestuia pe fondul consumului de alcool. Spre sfârşitul lunii august, bărbatul a venit băut acasă, provocând scandal şi adresându-i injurii soţiei. A doua zi a pălmuit-o şi a aruncat-o peste masa copiilor din bucătărie, făcând-o să se lovească de colţar. Conform precizărilor femeii, nu era pentru prima oară când se întâmpla aşa ceva, soţul devenind violent atunci când consuma alcool. E.B. a cerut instanţei şi să îi fie confiscată bărbatului o bâtă de baseball, temându-se că acesta o va folosi. Audiat de judecători, Ş.M. a arătat că, dimpotrivă, femeia este cea care îi vorbeşte urât, aceasta părăsind de altfel în mai multe rânduri domiciliul conjugal, lăsându-l singur cu cei trei copii ai cuplului.

Conform legii, pentru emiterea unui ordin de protecţie este necesar să se facă dovada existenţei unei forme de violenţă, verbală, psihologică sau fizică, exercitată de un membru al familiei, iar pericolul în care se află victima să fie real şi actual. Magistraţii Judecătoriei au considerat întrunite condiţiile legale, aşa că i-au interzis bărbatului ca pe o perioadă de trei luni să se apropie la mai puţin de 100 de metri de soţia sa ori de domiciliul acesteia, ca şi să ia legătura cu aceasta, în orice mod. Judecătorii au constatat că cei trei copii sunt ataşaţi de tatăl lor, aşa că Ş.M. îi va putea vedea prin intermediul bunicii paterne. Cererea de confiscare a bâtei de baseball a fost respinsă, întrucât nu s-a făcut dovada că Ş.M. ar deţine sau ar fi folosit aşa ceva. În schimb, bărbatul va trebui să suporte chiria de 350 de euro lunar plătită temporar de soţia sa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.