Soţia lui Tudorel Toader ţine cursuri de conduită morală în mediul academic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Soţia lui Tudorel Toader ţine cursuri de conduită morală în mediul academic

GALERIE
toader
  • toader
- +

Dr. Elena Toader, nevasta celui mai controversat ieşean ajuns vreodată ministru, este ea însăşi un personaj controversat profesional. De numele ei se leagă concursul cu surprize în urma căruia a ajuns şefă de secţie la Spitalul „Sf. Spiridon“, dar şi o altă promovare medicală mai veche, din 2008, când soţul ei era influent judecător la Curtea Constituţională.

Soţia ministrului Justiţiei, conf.dr. Elena Toader, este unul dintre formatorii care vor vorbi la Universitatea de Medi­cină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) într-o serie de workshopuri despre „Norme şi principii de conduită morală şi profesională în mediul academic“, care este organizat în cadrul proiectului „Ca­litate în educaţie prin cunoaşterea şi res­pectarea deontologiei şi eticii academice“.

O primă sesiune a acestui workshop a avut deja loc în perioada 14 - 16 septembrie, la Centrul de Limbi Moderne al UMF Iaşi, urmând a continua în perioada 20-23 septembrie şi 28-30 septembrie.

52 de cadre didactice şi 26 de studenţi ai UMF au participat la acest workshop, la care au mai vorbit şi prof.dr. Irina Draga Căruntu, conf.dr. Liviu Oprea, preşedintele Cole­giului Medicilor, filiala Iaşi şi asist. dr. Bianca Hangariu.

„Proiectul îşi propune îmbunătăţirea calităţii actului educativ şi a deontologiei şi eticii academice în cadrul UMF prin realizarea de bune practici şi implementarea unor meca­nisme de instruire a cadrelor didactice şi a studenţilor în vederea aplicării nor­melor de conduită morală şi profesională de către comunitatea academică“, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

Unul dintre scopurile acestui proiect este şi promovarea respectării bunelor practici în cercetare şi soluţionarea eficientă a abaterilor de la acestea, prin intensificarea activităţilor de verificare a posibilelor plagiate. Proiectul este finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională 2018 şi poartă numele CEMED2018.

Soţia ministrului Justiţiei a fost recent subiectul unor articole de presă după ce s-a înscris şi a câştigat, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, cel mai mare din Moldova, concursul de şef de secţie clinică de gastroenterologie I.

Câştigarea postului i-a fost asigurată după ce contracandidatul său, profesorul Vasile Drug, cu o experienţă mult mai mare, s-a retras în mod inexplicabil din concurs, spre mirarea multor cadre medicale, având în vedere diferenţa dintre experienţa celor doi.

Dr. Elena Toader a mai fost actor principal într-un alt scandal medical local, în 2008, când prof.dr. Anca Trifan a fost schimbată din funcţia de şef al Institutului de Gastroenterologie, acum  secţie a Spitalului „Sf. Spiridon“ la care soţia mi­nistrului Toader a ajuns şefă.

Dr. Anca Trifan a acuzat faptul că a fost schimbată deoarece s-a opus constant să o angajeze cu jumătate de normă „pe soţia unui judecător de la Curtea Constituţională“, referirea fiind la dr. Elena Toader, dar, spunea atunci Anca Trifan, „am refuzat din motive profesionale şi legale“, dr. Toader neîndeplinind condiţiile de studii şi experienţă cerute pentru integrarea în Institut.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.