Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Soţul Ralucăi, fata ucisă vineri de un taxi în capăt Păcurari, nu ştia în seara respectivă de moartea ei (FOTO&VIDEO)

GALERIE
ralucaIMG_3823IMG_3796IMG_3797IMG_3801IMG_3802IMG_3803IMG_3805IMG_3806IMG_3807IMG_3808IMG_3809IMG_3811IMG_3824IMG_3823IMG_3816IMG_3813IMG_3811IMG_3809
  • raluca
  • IMG_3823
  • IMG_3796
  • IMG_3797
  • IMG_3801
  • IMG_3802
  • IMG_3803
  • IMG_3805
  • IMG_3806
  • IMG_3807
  • IMG_3808
  • IMG_3809
  • IMG_3811
  • IMG_3824
  • IMG_3823
  • IMG_3816
  • IMG_3813
  • IMG_3811
  • IMG_3809
- +

La vârsta marilor planuri ale vieţii, la numai 26 de ani, o tânără inteligentă şi frumoasă şi-a găsit sfârşitul într-un mod incredibil, exact când cobora din taxiul care a adus-o la serviciu la 8 dimineaţa. Raluca, de profesie economist contabil, lucra ca asistent manager la firma care operează sub brandul internaţional de textile Be You, în capăt Păcurari. Un taximetrist neatent, care în plus nu a respectat întocmai comanda tinerei, şi un vitezoman tânăr şi teribilist au pus capăt în mod brutal visurilor unei tinere familii care nu avea nici măcar anul de la nuntă. Soţul, de meserie programator, se află în SUA în delegaţie şi aseară încă nu ştia de cumplita tragedie.

Sfârşit tragic pentru o tânără frumoasă şi inteligentă, care vineri-di­mineaţă a murit strivită sub un autoturism, la vârsta de numai 26 de ani, din cauza unui taximetrist care nu a respectat comanda fetei şi a unui şofer de 21 de ani care circula cu viteză. Adina Raluca Carcea a fost prinsă sub roţile unui autoturism Logan echipat taxi imediat după ce a coborât din maşină, în zona drumului de acces spre dreapta la firma Total Gaz, la capătul zonei Păcurari, după ieşirea din tunel. Cum s-a în­tâmplat tragedia, precum şi povestea victimei îţi fac pielea ca de găină.

Neatenţia taximetristului şi viteza altui şofer

Poliţiştii spun că taximetristul ori a oprit oblic acolo, pentru ca tânăra să coboare din maşină, ori a încercat să întoarcă maşina spre Iaşi imediat după ce fata a coborât, cu toate că drumul era semnalizat cu linie continuă. Cert este că taximetrul a fost lovit violent în stânga spate de un Seat, condus de un tânăr de 21 de ani, Radu Iftimoaie, care circula în ace­eaşi direcţie. Forţa uriaşă a impactului a făcut ca taxiul să ricoşeze în pasagera care tocmai coborâse, prinzând-o sub roţi. Adina Raluca Carcea a fost lovită puternic în zona capului şi a murit pe loc. Cei care au scos-o pe tânără de sub roţi au fost cei de la pompieri. De asemenea, l-au scos din maşină în stare gravă şi pe şoferul taxiului, Vasile Ploaie, în vârstă de 54 de ani, unde rămăsese încarcerat. Poliţiştii presupun, în baza celor constatate la faţa locului, că tânăra tocmai se dăduse jos din taxi, după ce şoferul oprise oblic, pe banda întâi, când a fost izbit violent de Seat. „Radu I., de 21 de ani, din Valea Lupului, a intrat în autoturismul Logan condus de Vasile P., care se afla staţionat. În urma accidentului, a decedat o femeie de 26 de ani, iar şoferul taximetrului a fost transportat la spital în stare gravă. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din cul­pă“, a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. În acest caz, poliţiştii vor să-i cerceteze pe cei doi şoferi de culpă comună, ambii şoferi făcându-se vinovaţi de nerespectarea legislaţiei: taximetristul a staţionat neregulamentar pe mar­ginea drumului european, iar şoferul de 21 de ani nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, care a oprit, neputând opri şi el la timp sau ocoli. Taxi­me­tristul a ajuns la spital cu mai multe coaste rupte. „Pacientul în vârstă de 54 de ani a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe policontuzionat, pre­zenta traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de cu­noştinţă, contuzie toraco-abdominală şi fractură de coapsă pe partea dreaptă. A fost ulterior transferat pe Clinica de Ortopedie în vederea operaţiei. Starea sa este stabilă, prog­nosticul fiind favorabil“, a declarat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenţă.

Taximetristul nu a respectat comanda primită de la fată

Accidentul groaznic putea fi evitat însă dacă taximetristul respecta întocmai comanda tinerei cliente, preluată din cartierul Dacia. El a ales să meargă însă prin pasajul subteran din Păcurari, cu toate că tânăra i-a spus că trebuie să ajungă la clădirea Be You, aflată deasupra pasajului. Pentru a ajunge la destinaţia indicată de tânără, şoferul taximetrului trebuia să fi circulat pe şoseaua Păcurari, pentru a putea opri deasupra tunelului, şi nu pe Canta, ajungând astfel în tunel şi ieşind mult după clădirea Be You, loc de unde tânăra trebuia să se întoarcă pe jos. Colegii de serviciu ai tinerei au spus că Raluca venea în fiecare dimineaţă la serviciu cu taxiul, şi deseori se certa cu unii şoferi deoarece aceştia alegeau să meargă prin pasaj, cu toate că ea trebuia să ajungă la clădirea Be You, aflată pe şoseaua Păcurari. „A spus că avea deseori certuri cu taximetriştii. Pro­babil că şi acum s-a întâmplat la fel: ea a chemat un taxi din Dacia, unde locuia, şoferul a mers pe la bariera BJATM, a virat la stânga pe Canta, apoi, la ieşirea din Iaşi, în loc să facă dreapta, spre sensul giratoriu de pe şoseaua Păcurari, el a mers înainte şi a intrat în pasajul subteran. Ea probabil a văzut că o duce mai departe de destinaţie şi i-a spus să oprească la Total Gaz, că se în­toarce ea pe jos. Avea de mers apro­ximativ 500 de metri“, au spus co­legii tinerei, care au venit vineri la locul tragediei, unde au aprins lumânări şi au adus flori. Un alt martor a spus că tragedia putea fi evitată dacă în zonă noroiul adus în stradă, pe şoseaua europeană, de furtuna din timpul nopţii ar fi fost curăţat. „Ploaia a cărat noroi pe marginea drumului, iar şoferul cu Seat circula cu foarte mare viteză. Făcea slalom printre maşini. A mers pe banda doi, şi a virat pe banda întîi, unde a lovit taxiul. Acolo a frânat, dar nu a mai putut opri în siguranţă“, ne-a spus  administratorul unei firme din zonă.

Proaspăt căsătoriţi

Tânăra care a decedat era proas­păt căsătorită, măritându-se în septembrie 2012, neavând astfel nici măcar un an de căsnicie. Ea împreună cu soţul ei s-au mutat în urmă cu un an din Suceava la Iaşi, şi locuiau într-un bloc din cartierul Dacia, pe bulevardul Dacia nr. 26. Ea lucra ca asistent manager la firma care ope­rează la Iaşi sub brandul de îmbră­căminte Be You, iar soţul, angajat şi el la o altă firmă, este plecat în Ame­rica, în delegaţie. Acesta nici măcar nu ştia aseară de tragedia care s-a întâmplat. Raluca lucra la firma aceasta de aproape un an de zile. Era absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea „Al.I. Cuza“, specializarea Contabilitate, iar anterior acestui loc de muncă a fost angajată timp de doi ani la o firmă din Suceava. Soţul ei este, se pare, programator. „Raluca era o persoană sufletistă. O fată inteligentă. Soţul ei nu ştie că a murit, se întoarce peste două zile. El nu ştie ce s-a în­tâmplat“, au spus colegii ei, vizibil afectaţi. În schimb, conducerea fir­mei unde lucra tânăra nu a dorit să ofere niciun punct de vedere. „Nu este aici nici managerul, nici directorul. Luni o să-i găsiţi, dar nu vrem să apărem în presă. Vă rog să nu daţi nimic despre asta“, a spus nervoasă o angajată a firmei In­ternational Connection SRL, firma care produce la Iaşi haine sub brandul Be You.
Inspectorii de la ITM au precizat că vor cerceta decesul tinerei pentru a vedea dacă se poate considera un accident de muncă. „Deocamdată nu am primit nicio hârtie prin care să ni se transmită că a avut loc un astfel de accident de muncă. În cazul în care este vorba de un accident de muncă în urma căruia un angajat şi-a pierdut viaţa, atunci preluăm noi cazul. Luăm declaraţii de la firmă, iar apoi stabilim caracterul accidentului“, a declarat Geor­ge Tanasievici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi. (Andrei Dîscă, Lidia Rusu)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri