Spaga si favoruri sexuale pentru trecerea examenelor la Facultatea de Medicina Brasov
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Spaga si favoruri sexuale pentru trecerea examenelor la Facultatea de Medicina Brasov

GALERIE
medicina brasov
  • medicina brasov
- +

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Alina Popescu, până în prezent împotriva profesorului Lazăr Onisâi au fost depuse 30 de denunţuri de luare de mită, însă două studente au făcut şi plângeri privind favoruri sexuale.

"Este vorba despre două studente care, pe lângă denunţul de luare de mită, au făcut şi denunţuri cu conotaţii sexuale. Ele spun că în discuţiile privind promovarea examenelor contra unor sume de bani profesorul a făcut anumite gesturi indecente", a spus, vineri, procurorul Alina Popescu.

Cele două studente spun că în timpul negocierilor pentru promovarea examenelor profesorul le-ar fi pipăit.

Profesorul Onisâi Lazăr de la Facultatea de Medicină a Universităţii "Transilvania" din Braşov a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 11 februarie, iar după expirarea mandatului de arestare a fost eliberat.

Profesorul este suspectat că lua mită de la studenţi pentru a-i trece examenele, în locuinţa acestuia fiind găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi şi subiecte de examen. El a fost prins în flagrat în data de 8 februarie, când a primit de la o poliţistă care a pretins că este studentă în anul I suma de 700 de lei pentru a fi promovată la examenul din sesiunea din iarnă la disciplina Anatomie-Embriologie.

"Suspectul i-a dictat pretinsei studente patru subiecte, spunându-i că, indiferent ce bilet va extrage la examenul oral, ea să scrie subiectele primite de la el pentru că, chiar dacă va exista un asistent universitar, acesta nu va avea de obiectat. Profesorul a considerat că suma de 700 de lei pe care a primit-o este prea mică, spunându-i că ar fi bine să îi dea o diferenţă de până la 250 de euro, în următoarele două săptămâni. Imediat după ce profesorul a primit banii, iar investigatorul a ieşit din maşină, echipa de anchetatori a interveni găsind în maşina cadrului didactic suma de bani, dar şi o listă cu numele a 14 studenţi asupra cărora planează suspiciunea că i-ar fi dat mită", a spus procurorul Alina Popescu, într-o conferinţă de presă din 9 februarie.

La rândul său, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Judeţeană Braşov, comisar Carmen Iordache, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, simultan cu flagrantul, au fost făcute percheziţii la locuinţa profesorului, unde au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi din anul I şi al II-lea şi cu menţiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarnă şi vară.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp, după ce un student din anul al II-lea care a avut examene în perioada 30 - 31 ianuarie s-a autodenunţat, spunând poliţiştilor că în 29 ianuarie a fost chemat de profesor acasă la el şi i-a dat acestuia 800 de lei. Studentul a primit de la profesor subiectele, pe un bilet, şi le-a scris la examen, deşi extrăsese alte subiecte, luând nota 6.

Onisâi Lazăr a fost prodecan al Facultăţii de Medicină a Universităţii "Transilvania" Braşov în perioada 2008 - 2012, iar până în momentul arestării a fost profesor universitar la disciplina Anatomie-Embriologie. De asemenea, profesorul a făcut parte din Consiliul Consultativ al Maternităţii Braşov. Profesorului i-a fost desfăcut contractul de muncă de la Universitatea Transilvania după ce a fost arestat preventiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.