Spălătorii şi bucătării în cămine, în campusul „Tudor Vladimirescu“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Spălătorii şi bucătării în cămine, în campusul „Tudor Vladimirescu“

GALERIE
bucatarie camin
  • bucatarie camin
- +

Studenţii din patru cămine din Campusul „Tudor Vladimirescu“ vor avea din acest an spălătorii care vor funcţiona 24 de ore din 24, unde îşi vor putea spăla şi usca hainele în mod gratuit. 

Pe lângă aceste spălătorii, vor fi reabilitate şi 25 de oficii de preparare a hranei din cinci cămine studenţeşti. Astfel, vor fi dotate şi modernizate oficii pe fiecare palier al căminului, existând astfel o alternativă la cantina studenţească pentru studenţii care doresc să îşi prepare singuri hrana. Conducerea Universităţii Tehnice plănuieşte, prin Direcţia Servicii Studenţeşti, să realizeze aceste lucrări până la finalul anului 2018, pentru ca studenţii să beneficieze cât mai repede de noile dotări. 

„Spălătoriile vor fi de tip american, ce vor funcţiona 24 din 24, fără un operator al universităţii acolo, astfel încât studenţii să îşi poată spăla şi usca hainele nestingheriţi şi pe timpul nopţii, să nu mai avem haine atârnate la geam şi care dau un aspect urbanistic neplăcut, sau studenţii să nu mai fie nevoiţi să trimită hainele acasă cu autobuzul şi să le primească înapoi. Sunt lucruri neplăcute şi ne propunem ca, până la finalul anului 2018, să existe spălătorii de haine în care studenţii să îşi poată spăla hainele gratuit în toate căminele, pentru că acum, în patru cămine din cele 21 nu avem spălătorii“, a precizat ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti.

Un alt proiect al Direcţiei Servicii Studenţeşti (DSS) vizează încurajarea deplasării studenţilor cu bicicleta şi reducerea folosirii automobilului. Astfel, chiar dacă în faţa căminelor există parcări pentru biciclete, cei mai mulţi studenţi evită să le lase afară pe timpul nopţii. Astfel, coducerea DSS intenţionează să realizeze parcări pentru biciclete şi în interiorul căminelor. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.