Spania trimite în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris mai multe femei decât bărbați

luni, 08 iulie 2024, 17:56
1 MIN
 Spania trimite în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris mai multe femei decât bărbați

Spania va fi reprezentată la Jocuri Olimpice de la Paris din această vară de mai multe femei decât bărbaţi, pentru prima dată în istorie, potrivit Comitetului Olimpic Spaniol, scrie Xinhua.

Echipa de baschet masculin a Spaniei a fost ultima calificată la JO 2024, după ce a câştigat duminică partida decisivă cu Bahamas. Spania va avea la Jocurile Olimpice un total de 382 de sportivi – 192 de femei şi 190 de bărbaţi.

Echipa de atletism a ţării cuprinde 31 de sportive şi 25 de sportivi, în total de 56 de atleţi, dintre care Ana Peleteiro (triplusalt) şi Alvaro Martin (20 km marş) au mari şanse la medalii.

Citiți și: Jocurile Olimpice: Parisul nu a avut boom-ul de rezervări așteptat. Mulți turiști, goniți de prețurile mari ale biletelor de avion şi cazărilor

Delegaţia actuală a Spaniei este în contrast puternic cu cea avută la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, când erau 297 de bărbaţi şi doar 125 de femei.

Ibericii vor concura în 31 de discipline la Jocurile Olimpice de la Paris, echipa de fotbal feminin fiind cea mai bună speranţă a ţării la o medalie de aur, în timp ce medalii ar putea cuceri şi la handbal, hochei, canotaj şi tenis.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii