Spărgător de apartament prins pe Facebook. Cum s-au dat de gol hoții de pe strada Șapte Oameni?

marți, 25 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 Spărgător de apartament prins pe Facebook. Cum s-au dat de gol hoții de pe strada Șapte Oameni?

O ieșeancă a aflat de pe Facebook că hoții îi goliseră apartamentul. Făcuse greșeala să lase un geam întredeschis, ceea ce hoților le-a fost suficient. Surpriza păgubitei a fost și mai mare atunci când s-a dus să reclame furtul la poliție. Deja o parte a bunurilor fuseseră recuperate.

După cum avea să povestească ulterior anchetatorilor, Iulian Scutelnicu plecase de acasă în dimineața zilei de 31 iulie, împreună cu A.A., un puști de 12 ani. Pe drum, s-au întâlnit cu David Todică, care le-a spus că vrea să meargă în zona complexului Tătărași Residence de pe strada Șapte Oameni, pentru a face „parkour”. Au mers împreună și au intrat în complex pe lângă o barieră, iar apoi au sărit un gard de beton. Au văzut un geam de la parter rabatat în poziție verticală și și-au zis să-și încerce norocul. Todică a băgat mâna pe geam și a reușit să-l deschidă, apoi a intrat, urmat de A.A. Scutelnicu a rămas de pază. După 10 minute, Todică și A.A. s-au întors, încărcați cu tot ce li se păruse valoros prin casă: două poșete, o husă pentru tabletă cu tastatură, două cutii de telefoane mobile, o cutie de smartwatch în care se afla doar un cablu, o cutie pentru țigări electronice goală, o cutie de bijuterii în care se aflau pixuri, pastile pentru țânțari, baterii, două parfumuri, patru ceasuri, patru brichete, două brățări, două coliere, o pereche de cercei și o broșă. Au ascuns bunurile furate într-un tomberon.

Poliția aștepta victima cu lucrurile furate

Pe drum, Todică și A.A. fuseseră văzuți însă de o locatară a complexului. Dându-și seama de acest lucru, cei doi s-au prefăcut că sunt oameni ai străzii care scormonesc prin tomberoane. Todică s-a și întors spre femeie, asigurând-o că nu au furat nimic și că ce au în mână sunt niște gunoaie. Femeia nu s-a lăsat însă păcălită atât de ușor, iar poliția a fost anunțată.

Oamenii legii au ajuns în scurt timp la fața locului, iar povestea furtului a făcut obiectul unei postări pe Facebook. Aceasta a fost văzută de chiriașa din apartamentul jefuit, A.H., care lipsise două zile de acasă. S-a întors și ea imediat, ducându-se direct la sediul Secției 4 Poliție Tătărași. Acolo era așteptată de polițiști cu bunurile recuperate din tomberon. Practic, în decurs de o oră fusese comis un furt, iar cazul fusese rezolvat. Todică era o cunoștință mai veche a polițiștilor, iar amprentele sale au fost găsite în apartament. Declarația martorei a ușurat și identificarea lui Scutelnicu.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru furt și complicitate la această faptă. La data pronunțării sentinței, Todică se afla deja în Centrul de Detenție Tichilești, condamnat fiind pentru fapte similare. Termenul de detenție a fost prelungit, tânărul urmând să rămână închis timp de 3 ani și 4 luni. La rândul său, Scutelnicu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenție. Sentința a fost contestată de Scutelnicu, dar apelul său a fost respins.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii