Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Spărgătorul de la Alpha Bank, cel mai căutat hoţ din ultimii ani de la Iaşi. Cum a fost prins

GALERIE
banca alpha bank
  • banca alpha bank
- +

Un individ din Vaslui a pus pe jar poliţia ieşeană din noiembrie şi până sâmbătă, după o serie de jafuri comise în centrul Iaşului. Mădălin Iulian Silitră, de 24 de ani, escroc de “meserie”, venea în Iaşi şi opera jafurile, apoi fugea în Vaslui. Acesta este autorul spargerii eşuate de vineri spre sâmbătă noaptea de la Alpha Bank Gară, şi cele din noiembrie, de la farmacia Catena aflată la câteva zeci de metri depărtare, şi iar, de la farmacia Fortis, spre Piaţa Unirii.

 

UPDATE

Informație-bombă aflată de jurnaliștii de la "Ziarul de Iași". Suspectul principal al jafului de la Alpha Bank, Mădălin Iulian Silitră, a fost polițist. Aflați amănunte de AICI.

UPDATE

Spărgătorul de la Alpha Bank, Mădălin Iulian Silitră, a fost băgat după gratii pentru 9 infracțiuni. Aflați amănunte de AICI.

TEXT INIȚIAL

Zeci de poliţişti în civil au “periat” zona Gării din noiembrie până duminică, Silitră fiind probabil, cel mai căutat hoţ din ultimii ani, la Iaşi. Culmea, poliţiştii l-au şi confundat prin decembrie, însă au prins un alt hoţ, care semăna cu el. Ca o concluzie: camerele de supraveghere de calitate proastă şi poziţionate greşit au dat mult de furcă anchetatorilor.

Ultima spargere a lui Iulian Mădălin Silitră a fost sâmbătă, în “colimator” fiind luată agenţia Alpha Bank de la Gară. Silitră ar fi reuşit să intre în interior rupând lacătele de la o uşă aflată în spatele blocului unde funcţionează agenţia bancară. Acesta a intrat în interior însă a dat peste o altă uşă, securizată, care nu a mai apucat să o deschidă deoarece a pornit alarma. Alarma a pornit la ora 4.23, iar un echipaj de la firma de pază Gip Est a pornit în goană spre bancă. Agenţii de pază s-au uitat în interiorul băncii, au ridicat din umeri şi au plecat. Aceştia nu au observat uşa întredeschisă din spatele blocului. A doua zi, în jurul orei 13, o funcţionară a băncii a dat peste uşa deschisă 20 de centimetri şi a sunat la poliţie. Criminaliştii au prelevat probe, iar reprezentanţii băncii care au fost la faţa locului au estimat că hoţii nu au reuşit să fure bunuri, valori sau documente deoarece hoţul nu a reuşit să treacă de sistemele de securitate ale băncii. Sâmbătă spre duminică, mai mule patrule de poliţişti în civil au supravegheat zona Gării. Culmea, Silitră a preferat ca spargerile să fie în zona Gării, nu în alte puncte din oraş. Celelalte spargeri ale individului, deocamdată ştim de trei, au fost în apropiere de Alpha Bank. Farmacia Catena se află la câteva zeci de metri depărtare, şi hoţul a intrat în firmă tot prin spatele blocului, apoi a dispărut printre garaje cu un seif de mici dimensiuni. Jaful a avut loc pe 5 noiembrie, în jurul orei 1 noaptea, iar acesta a intrat pe o fereastră. Poliţiştii au pornit pe urma individului în urma apelului firmei de pază care are în grijă securitatea farmaciei de pe strada Arcu.

Alarma antiefracţie a pornit, iar când au ajuns la faţa locului, agenţii de securitate au găsit o fereastră forţată, iar din interior, seiful încastrat în podea a fost luat cu totul. În acesta se aflau 17.000 de lei care reprezentau încasările din ziua precedentă. Hoţul ar mai fi spart încă două firme din zonă, printre care şi o altă farmacie Fortis, aflată către Piaţa Unirii, dar şi o sală de păcănele, de unde a fugit cu mâna goală deoarece a pornit alarma. De la farmacia Fortis, acesta ar fi furat suma de 5.000 de lei. Investigatorii au căutat mult timp hoţul, iar la un moment dat, frustraţi, au dat peste un alt hoţ, care l-au confundat cu Silitră. După jaful de la Catena, poliţişti în civil au împânzit zona, mai ales către Alexandru, unde existau indicii că ar fi dispărut hoţul. Zilele următoare, anchetatorii au căutat camere de supraveghere din mai multe locuri şi au dibuit un tânăr care apărea pe filmări cu aceleaşi semnalmente cu ale hoţului: îmbrăcăminte asemănătoare şi un rucsac în spate. Acesta a fost urmărit vreo câteva zile, apoi a fost ridicat de lângă magazinul Decathlon din Valea Lupului

Culmea, acesta avea în rucsac o rangă, iar persoana vizată era, de asemenea, un hoţ de meserie. Poliţiştii au stabilit faptul că nu este el autorul spargerilor. Silitră a fost audiat ieri de către poliţişti şi procurori, care vor decide dacă acesta este autorului acestor jafuri din centrul Iaşului. Până aseară târziu, reprezentanţii Poliţiei, cât şi procurorii s-au ferit să ofere detalii despre suspect.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri