anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Spărgătorul din "Jaful anului", de la "The Jack", și-a aflat condamnarea

GALERIE
jaful anului
 • jaful anului
- +

"Jaful anului" a primit verdictul magistraţilor ieşeni. Curtea de Apel a respins contestaţia înaintată de autorul jafului din februarie de la cazinoul "The Jack", consfinţind astfel sentinţa iniţială a Judecătoriei.

Spargerea de la "The Jack" a fost pregătită de Cezar Fânaru şi Alina David timp de o lună, ei luând în calcul inclusiv faptul că sala de jocuri nu era niciodată goală. Alina David lucrase la cazino, ea putând furniza informaţii referitoare la locul unde era amplasat seiful, modul de deschidere a acestuia, dar şi la programul şi paza localului.

În noaptea de 18/19 februarie, Fânaru a mers cu taxiul până în apropierea sălii de jocuri. Mascat cu o cagulă, s-a căţărat pe o scară până la fereastra toaletei localului, forţând-o cu un levier. A pulverizat vopsea pe obiectivul camerei de luat vederi din sală, fără a observa însă că vopseaua se scurge. Întreaga acţiune avea să fie astfel filmată, uşurând mult identificarea ulterioară a autorilor. Bărbatul nu a reuşit să nimerească combinaţia corectă pentru deschiderea seifului. În schimb, chiar deasupra seifului era agăţat un mănunchi de chei, inclusiv cea a casei de bani. Surprins de gestionara sălii tocmai când îndesa teancurile de bani în geacă, hoţul a reuşit totuşi să fugă cu 61.390 lei. În aceeaşi noapte, a împărţit banii cu Alina David.

Hoţul şi complicea sa au fost identificaţi cu uşurinţă, fiind reţinuţi după mai puţin de o săptămână. La percheziţia domiciliară, în apartamentul lui Fânaru a fost descoperit şi un pistol cu muniţie neletală, care aparţinea fratelui său. Din acest motiv, tânărul a fost inculpat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în afara acuzaţiei principale, de tâlhărie calificată.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare, iar pe complicea sa la 2 ani şi 6 luni, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În urma apelului declarat de Fânaru, acesta nu a reuşit să obţină decât scăderea din pedeapsă a perioadei petrecute în arest preventiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.