Spargere la o bancă: suspectul purta mască şi mănuşi chirurgicale!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Spargere la o bancă: suspectul purta mască şi mănuşi chirurgicale!

GALERIE
Patratel VINERI, 27 martie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 27 martie 2020 - 1
- +

* De-a lungul istoriei zbuciumate, românii au reuşit de fiecare dată să se descurce, în ciuda greutăţilor şi a vremurilor vitrege; corespondenţii noştri aflaţi pe teren spun că şi acum, în perioadă de pandemie, mulţi dintre compatrioţii noştri fac faţă situaţiei:

* În filiala din Consumatori a unei bănci a pătruns un domn purtând mască şi mănuşi, ca mulţi alţii, de altfel; pe uşă fusese lipit un afiş imprimat cu litere mari, care anunţa clienţii că, pentru a împiedica infectarea cu coronavirus, în incintă va intra o singură persoană, aşadar domnul cu mască şi mănuşi a intrat singur, apoi s-a îndreptat spre singurul ghişeu unde se afla o singură duduie. Bodyguardul băncii fusese trimis la el acasă, să nu se molipsească, fiind pensionar în vârstă. După puţine minute, domnul a ieşit, ducând o geantă plină cu bancnote. Întrebată de oamenii legii veniţi urgent la faţa locului (la locul faptei, mai exact), duduia de la ghişeu a răspuns că domnul care a furat toţi banii din sertar (15.000 de Euro şi zeci de mii de lei) purta mască, la fel ca toţi clienţii, deci nu l-ar putea recunoaşte, şi mănuşi, aşa că n-a lăsat amprente.

* Şi în frumoasa localitate Machitori au fost închise toate localurile, motiv pentru care viaţa socială a dispărut, iar bărbaţii, ca să nu-şi infecteze familiile, s-au izolat pe unde au putut, prin beciuri şi crame... Asta, până acum vreo două zile, când patronul unuia dintre localuri a avut o idee genială şi a schimbat denumirea bufetului său, din "Trei cărări cunosc pe lume" în "Închis". Până acum, inspectorii au venit în control de mai multe ori, dar au văzut de departe firma, şi-au notat în acte că bufetul e "Închis" şi au plecat; dacă s-ar fi apropiat, ar fi auzit din interior clinchete de pahare, cântece fără perdea sau mască (de exemplu, "Beau cu Gică şi Ilie, să scăpăm de pandemie!"), precum şi exclamaţii gen "Când ne-o fi mai rău, aşa să ne fie!", "Mai adu un rând de dezinfectant!" sau "Fără apă, las-o aşa, să crape coronaviruşii!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.