Spargerea furtunului de la WC a distrus apartamentul de la etajul inferior. Iată cum s-a judecat plata daunelor!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Spargerea furtunului de la WC a distrus apartamentul de la etajul inferior. Iată cum s-a judecat plata daunelor!

GALERIE
inundatie apartament
  • inundatie apartament
- +

Apa a curs toată noaptea, proprietarii nefiind acasă. De ce firma de asigurare nu l-a putut pune la plată pe ieşeanul vinovat? 

 

Un ieşean a ajuns să se felicite pentru faptul că şi-a asigurat apartamentul. O inundaţie provocată de o ţeavă spartă în apartamentul unui vecin i-a provocat daune serioase, pe care şi le-a recuperat de la societatea de asigurare. Mai puţin fericită a fost aceasta din urmă, fiind nevoită să se adreseze instanţei în încercarea de a-şi recupera banii.

În iunie 2017, I.P. a contractat o firmă care să facă amenajări în apartamentul său. În lipsa proprietarului, pe 28-29 iunie, furtunul flexibil de alimentare a vasului WC s-a rupt. Apa a curs până la 6 dimineaţa, când s-au întors muncitorii, infiltrându-se în pereţi şi afectând mai multe apartamente, inclusiv cel al lui A.F. Acesta nu s-a putut înţelege cu I.P. în privinţa cuantumului despăgubirilor, aşa că s-a adresat firmei de asigurări. Aceasta i-a decontat suma de 4.573 lei pentru reparaţiile efectuate în regie proprie, după care s-a adresat Judecătoriei, cerând ca I.P. să fie obligat la plata sumei achitate păgubitului.

Acţiunea Omniasig Vienna SA nu s-a bucurat însă de succes. I.P. a invocat în instanţă exact acelaşi argument pe care îl adusese şi în faţa lui A.F., contestând valoarea reparaţiilor, pe care o considera exagerată. Or, Omniasig nu prezentase judecătorilor acte justificative. „Actele dosarului de daună nu cuprind minime indicii, dovezi, calculaţii de natură să permită o concluzie asupra modului în care a fost evaluată paguba suferită de asigurat şi suma achitată acestuia, deşi condiţiile de asigurare practicate de asigurator făceau referire la criterii de evaluare de natură să înlăture arbitrariul. Inclusiv asiguratul în declaraţia de martor a afirmat că nu i s-au cerut de către asigurator, nici nu a furnizat acestuia din proprie iniţiativă, facturi, devize estimative sau alte elemente, de natură să contribuie la evaluarea pagubei”, au reţinut magistraţii. În lipsa unor dovezi certe ale prejudiciului, Judecătoria a respins acţiunea. Sentinţa poate fi încă atacată cu apel. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.