Specialist de top în radiologie, prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah, a conferenţiat la Arcadia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Specialist de top în radiologie, prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah, a conferenţiat la Arcadia

GALERIE
foto 1foto 2foto 3
 • foto 1
 • foto 2
 • foto 3
- +

Prof. dr. Ahmed Ba-Ssalamah, din cadrul Departamentului de Radiologie de la Spitalul AKH din Viena, a conferenţiat la Arcadia despre substanţele de contrast hepatospecifice utilizate în cadrul investigaţiilor de rezonanţă magnetică (RMN).


La curs au participat medici cu activitate, în principal, în următoarele specialităţi: Medicină internă, Gastroenterologie, Oncologie, Radiologie şi Imagistică medicală şi Chirurgie.

În cadrul intervenţiei sale, cunoscutul radiolog european a vorbit despre importanţa folosirii unei substanţe de contrast de ultimă generaţie, utilizată şi la Arcadia, pentru detectarea cu precizie şi diagnosticul cert al modificărilor ce apar la nivelul ficatului. Cursul a fost urmat de aplicaţii practice, efectuate pe 3 cazuri distincte.

Centrele de Imagistică medicală de la Arcadia sunt dotate cu cea mai performantă tehnologie din regiunea Moldovei. În cei 9 ani de activitate, peste 180 de mii de pacienţi au primit diagnosticul specialiştilor noştri radiologi”, a declarat prof. dr. Dragoş Negru, Coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia.

Profesor doctor Ahmed Ba-Ssalamah, specializat în radiologie, este directorul Departamentului de Radiologie Gastrointestinală de la Spitalul AKH din Viena. Subspecialitatea sa este radiologia abdominală, iar domeniul său de interes în cercetarea ştiinţifică este reprezentat de imagistica abdominală, cu accent pe imagistica pancreasului, hepatobiliară, precum şi imagistica tractului gastrointestinal. Activitatea medicală şi ştiinţifică este axată, în special, pe afecţiunile oncologice, inclusiv cancerul gastroesofagian.

Dr. Ahmed Ba-Ssalamah este membru al mai multor asociaţii de specialitate dintre care amintim: Asociaţia Radiologică din Austria, Asociaţia Europeană de Radiologie, Asociaţia Europeană de Radiologie Gastro-Abdominală, Asociaţia Radiologică din America de Nord şi altele.

Cursul s-a desfăşurat la iniţiativa prof. dr. Dragoş Negru, medic primar Radiologie şi Imagistică medicală, Coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia.

www.arcadiamedical.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.