Specialităţi noi în cadrul Spitalului Municipal Paşcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 29.01.2022

Specialităţi noi în cadrul Spitalului Municipal Paşcani

GALERIE
spitalul Municipal Pascani
 • spitalul Municipal Pascani
- +

Spitalul Municipal Paşcani va putea oferi noi servicii pacienţilor din zonă, după ce, în urma şedinţei Consiliului Local care a avut loc zilele acestea, a fost aprobată modificarea structurii organizatorice a instituţiei medicale. Astfel, spitalul din Paşcani va avea un cabinet de pneumologie, unul de îngrijiri paliative şi un compartiment de somnologie, dar şi un compartiment cu 10 paturi de cardiologie şi unul cu două paturi de urologie, conform hotărârii postate deja pe site-ul Primăriei Paşcani. 

Cabinetele de pneumologie şi cel de îngrijiri paliative vor fi înfiinţate în ambulatoriul integrat al spitalului. În ceea ce priveşte cabinetul de pneumologie, reprezentanţii unităţii medicale au motivat necesitatea înfiinţării acestuia pe lângă secţia deja existentă, cu 30 de paturi, pentru a putea primi, diagnostica şi trata pacienţii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau pentru a-i primi pe cei care trebuie să vină la control periodic după tratament. De asemenea, înfiinţarea unui cabinet de îngrijiri paliative, pe lângă secţia de boli cronice cu 50 de paturi, a fost motivată prin faptul că acestuia i s-ar putea adresa bolnavi care au patologii specifice de boli paliative, a căror număr s-a menţinut destul de crescut în ultimii ani. Compartimentul de somnologie va fi înfiinţat în cadrul secţiei de pneumologie, prin diminuarea a două paturi, reprezentanţii spitalului susţinând că „din ianuarie 2015 până în decembrie 2017, în cadrul secţiei numite au fost trataţi 910 pacienţi cu tulburări respiratorii în timpul somnului”.

Compartimentul cu 10 paturi destinate cardiologiei va fi creat în cadrul secţiei de medicină internă, prin diminuarea acesteia cu acelaşi număr de paturi, ca urmare a faptului că „în zona Paşcani există o prevalenţă ridicată a afecţiunilor cardiologie, care constituie principalele patologii de mortalitate”, numai în primele şase luni ale acestui an la spital ajungând 792 de pacienţi. Compartimentul cu două paturi de urologie va fi situate în Secţia de chirurgie generală, pentru ca pacienţii cu afecţiuni urologice care necesită intervenţii chirurgicale să poate fi primiţi şi trataţi imediat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

Dan CONSTANTIN

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

De aceea mulţi dintre tineri aleg din start să-şi caute ceva în afară. Nu vor să se milogească pe aici şi oricum e mai cool să lucrezi în Berlin sau Londra decât să-ţi faci veacul prin Vaslui.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Autorul relatează în continuare despre felul în care familia sa din Seimeni, sat situat pe malul dobrogean al Dunării, a traversat anii comunismului.

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

pr. Constantin STURZU

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

Cuvântul Dumnezeu cred că e printre cele mai familiare cuvinte. Dar avem noi o idee clară asupra conţinutului acestui cuvânt? Îl învăţăm de mici, dar ceea ce învăţăm corespunde realităţii? Trăim cu impresia că atunci când vorbim despre Dumnezeu ştim precis la Ce (sau la Cine) ne referim. 

Coroana reginei

arh. Ionel OANCEA

Coroana reginei

Arhitectura este arta deplină a spaţiului de viaţă, personală şi comunitară. Resursele de creativitate vin din întreaga cultură şi civilizaţie. Referinţele sunt complexe, diferite de ale artelor plastice figurative sau nonfigurative. 

pulspulspuls

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Sinceri să fim acuma, parcă nici nu ştim cum s-o luăm: de bună sau de nebună? Un personagiu din târg pus pe ghiduşii a făcut o pagină online specială, preventiv, ca să ocupe loc în faţă, pentru inaugurarea autostrăzii Unirii, A8, pentru data de luni, 3 ianuarie 2050 (!). 

Caricatura zilei

Oare și lor le-a venit mare?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X