anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Advertorial

Specializări noi şi peste 1100 locuri pentru admiterea la USAMV Iaşi

GALERIE
UsamvUsamv 2Usamv aula 1Usamv centru 3D 3Usamv centru 3D 4Usamv camin 1Usamv caminUsamv biblioteca 3Usamv biblioteca 2Usamv baza sportiva 2Usamv 3Usamv bibliotecaUsamv centru 3D 1Usamv camin 2Usamv 1Usamv baza sportiva 1Usamv baza sportivaUsamv centru 3D 2Usamv aulaBanner usamv
 • Usamv
 • Usamv 2
 • Usamv aula 1
 • Usamv centru 3D 3
 • Usamv centru 3D 4
 • Usamv camin 1
 • Usamv camin
 • Usamv biblioteca 3
 • Usamv biblioteca 2
 • Usamv baza sportiva 2
 • Usamv 3
 • Usamv biblioteca
 • Usamv centru 3D 1
 • Usamv camin 2
 • Usamv 1
 • Usamv baza sportiva 1
 • Usamv baza sportiva
 • Usamv centru 3D 2
 • Usamv aula
 • Banner usamv
- +

    Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) oferă peste 1100 de locuri pentru admiterea 2015 tinerilor interesaţi de oferta educaţională. Admiterea candidaţilor se face fără probe de examen, criteriile de departajare fiind notele obţinute la bacalaureat : 50% limba şi literatura română şi 50% altă probă scrisă, la alegere. Înscrierea pentru concursul de dosare va avea loc în perioada 15 - 24 iulie.
    USAMV Iaşi promovează o ofertă atractivă care cuprinde, pe lângă oportunităţi de studiu în specializări căutate pe piaţa muncii, condiţii bune de cazare, masă şi recreere în campusul studenţesc şi diverse facilităţi pentru studenţi. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie 15 programe de studii, specializări, din domeniile: Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Medicină veterinară, Inginerie şi management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului şi Biologie.

Specializări noi, căutate pe piaţa muncii

     Din această vară, în cadrul Facultăţii de Agricultură vor fi două specializări noi, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, respectiv Protecţia consumatorului şi a mediului. Prima din cele două specializări noi se regăseşte la domeniul Agronomie (131 locuri bugetate şi 62 cu taxă), iar cea de a doua se alătură Tehnologiei prelucrării produselor agricole din cadrul domeniului Ingineria produselor alimentare. Pentru amândouă, USAMV Iaşi a primit de la Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice 90 de locuri fără taxă şi 54 cu taxă.  
    Toţi studenţii Universităţii beneficiază de condiţii moderne de cazare în campusul studenţesc, în cămine dotate cu săli de bucătărie şi spălătorie, acces liber la biblioteca informatizată, precum şi la baza sportivă cu cea mai bună dotare din Iaşi. Peste 30 % din studenţi beneficiază de burse sociale, de studiu şi merit, valoarea acestora fiind între 250 şi 500 lei.  

     Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, circumscripţii sanitar-veterinare, birouri de consultanţă, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar.

Detalii complete pe site-ul dedicat admiterii: www.uaiasi.ro/admitere

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri