anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Advertorial

Specializări noi şi peste 1100 locuri pentru admiterea la USAMV Iaşi

GALERIE
UsamvUsamv 2Usamv aula 1Usamv centru 3D 3Usamv centru 3D 4Usamv camin 1Usamv caminUsamv biblioteca 3Usamv biblioteca 2Usamv baza sportiva 2Usamv 3Usamv bibliotecaUsamv centru 3D 1Usamv camin 2Usamv 1Usamv baza sportiva 1Usamv baza sportivaUsamv centru 3D 2Usamv aulaBanner usamv
 • Usamv
 • Usamv 2
 • Usamv aula 1
 • Usamv centru 3D 3
 • Usamv centru 3D 4
 • Usamv camin 1
 • Usamv camin
 • Usamv biblioteca 3
 • Usamv biblioteca 2
 • Usamv baza sportiva 2
 • Usamv 3
 • Usamv biblioteca
 • Usamv centru 3D 1
 • Usamv camin 2
 • Usamv 1
 • Usamv baza sportiva 1
 • Usamv baza sportiva
 • Usamv centru 3D 2
 • Usamv aula
 • Banner usamv
- +

    Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) oferă peste 1100 de locuri pentru admiterea 2015 tinerilor interesaţi de oferta educaţională. Admiterea candidaţilor se face fără probe de examen, criteriile de departajare fiind notele obţinute la bacalaureat : 50% limba şi literatura română şi 50% altă probă scrisă, la alegere. Înscrierea pentru concursul de dosare va avea loc în perioada 15 - 24 iulie.
    USAMV Iaşi promovează o ofertă atractivă care cuprinde, pe lângă oportunităţi de studiu în specializări căutate pe piaţa muncii, condiţii bune de cazare, masă şi recreere în campusul studenţesc şi diverse facilităţi pentru studenţi. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie 15 programe de studii, specializări, din domeniile: Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Medicină veterinară, Inginerie şi management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului şi Biologie.

Specializări noi, căutate pe piaţa muncii

     Din această vară, în cadrul Facultăţii de Agricultură vor fi două specializări noi, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, respectiv Protecţia consumatorului şi a mediului. Prima din cele două specializări noi se regăseşte la domeniul Agronomie (131 locuri bugetate şi 62 cu taxă), iar cea de a doua se alătură Tehnologiei prelucrării produselor agricole din cadrul domeniului Ingineria produselor alimentare. Pentru amândouă, USAMV Iaşi a primit de la Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice 90 de locuri fără taxă şi 54 cu taxă.  
    Toţi studenţii Universităţii beneficiază de condiţii moderne de cazare în campusul studenţesc, în cămine dotate cu săli de bucătărie şi spălătorie, acces liber la biblioteca informatizată, precum şi la baza sportivă cu cea mai bună dotare din Iaşi. Peste 30 % din studenţi beneficiază de burse sociale, de studiu şi merit, valoarea acestora fiind între 250 şi 500 lei.  

     Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, circumscripţii sanitar-veterinare, birouri de consultanţă, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar.

Detalii complete pe site-ul dedicat admiterii: www.uaiasi.ro/admitere

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.