anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Spectacol caritabil de dans contemporan inspirat de violenţa domestică

GALERIE
de ce
 • de ce
- +

Teatrul Naţional din Iaşi va fi gazda unui eveniment caritabil pe 6 septembrie, publicul ieşean putând urmări spectacolul de dans contemporan inspirat din experienţele victimelor violenţei domestice, "Dar de ce să tac?". 

Reprezentaţia va avea loc de la ora 19.30 la Teatru³, coregrafie şi regie spectacolului fiind semnate de Maria Luiza Dimulescu (asistent: Beatrice Tudor), din distribuţie făcând parte Bianca Bor, Iulia Lupaşcu, Ioana Nimigean şi Carolina Ţapoc.

Textul este semnat de Adrian Ionescu şi Ioana Nimigean, muzica de Adrian Piciorea, scenografia de Nicoleta Ivan, iar partea de light design este semnată de Daniel Buglea. Partea video este asigurată de Cătălin Rugină, cea foto de Cătălin Popa, iar consultant vestimentar şi designer grafic de Alexandru Lucian Arsene şi psiholog Ligia Moise.

"Dar de ce să tac?" este un spectacol de dans contemporan inspirat din experienţa persoanelor vulnerabile care au fost victime într-o relaţie abuzivă, este un spectacol despre teamă şi neputinţă, dar şi despre puterea vindecătoare pe care o au poveştile împărtăşite.

Premiera spectacolului va avea loc pe 1 septembrie la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, urmând ca, în perioada 2-11 septembrie, să fie prezent şi în Constanţa, Iaşi, Braşov, Sibiu şi, din nou, în Bucureşti. Spectacolul de dans contemporan "Dar de ce să tac?" face parte dintr-un amplu demers cultural, "Ultima Picătură", care are ca temă centrală violenţa domestică asupra femeii.

"Provenind de la o experienţă personală, subiectul proiectului – violenţa domestică, abuzul asupra femeii – a căpătat de-a lungul timpului o importanţă foarte mare pentru mine. Experienţa mea s-a întins pe o perioadă de nouă ani care mi-a afectat toată adolescenţa. După lungi perioade de terapie convenţională care au ajutat în procesul de vindecare, am ales să abordez şi acest subiect de «vindecare» a traumei prin intermediul mişcării", afirmă Maria Luiza Dimulescu, coregrafa spectacolului.

Proiectul s-a desfăşurat pe mai multe etape, având loc o serie de ateliere de terapie prin dans dedicate victimelor violenţei domestice, iar experienţa întâlnirii cu participantele au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru spectacol.

Printre obiectivele proiectului "Ultima picătură" se numără organizarea unei expoziţii caritabile de pictură şi lasarea unui album de muzică terapeutică. Lucrările şi albumele pot fi obţinute de către spectatori în schimbul unor donaţii recomandate. Donaţiile vor fi redirecţionate către Asociaţia Anais şi către artista Elena Zanfir. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.