anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Spectacol cu ocazia aniversării a 50 de ani de teatru ai actriţei Mihaela Arsenescu Werner

GALERIE
teatru1teatru
 • teatru1
 • teatru
- +

Un nou proiect va fi lansat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, cu ocazia aniversării a 50 de ani de teatru ai actriţei Mihaela Arsenescu Werner: „În plină glorie”, de Peter Quilter. Premiera are loc sâmbătă, 19 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Naţionalul ieşean. Regia îi aparţine Irinei Popescu-Boieru, care a dorit să marcheze cei 50 de ani de teatru prin acest proiect.

„Ocazia de a interpreta partituri importante şi colaborarea fructuoasă cu un regizor experimentat care-ţi cunoaşte potenţialul şi ştie să te pună în valoare. Este şi cazul Irinei Popescu-Boieru, care mi-a oferit roluri de primă mărime în spectacole memorabile, longevive, care mi-au adus premii şi aprecierea constantă a publicului: Beatrice în Efectul razelor gamma asupra anemonelor, Elisabeta I, Doamna Ignazia în Astă-seară se improvizează, Eliza Orban în Joc de pisici, Maude din Harold şi Maude”, mărturiseşte actriţa Mihaela Arsenescu Werner.

Este o comedie inspirată din viaţa cântăreţei Florence Foster Jenkins, interpretată de Mihaela Arsenescu Werner, societar al Teatrului Naţional Iaşi. Alături de ea, în distribuţie, vor fi mari actori ai Naţionalului ieşean: Radu Ghilaş, Adi Carauleanu, Georgeta Burdujan, Catinca Tudose, Haruna Condurache. Scenografia spectacolului este creată de Axenti Marfa. Oana Sandu s-a implicat în mişcarea scenică, iar Diana Roman, în pregătirea muzicală.

„Chiar dacă piesa e o comedie, personajul său e dramatic. Chiar tragic. Dar oare numai averea şi puterile ce decurg din ea au făcut din Florence Jenkins o falsă stea? Să fie aceasta singura explicaţie pentru lipsa de curaj a celor din jur de a-i spune tristul adevăr? Mi-o imaginez pe această fiinţă stranie, ca de pe altă planetă, înzestrată cu un farmec nespus, cu o feminitate iradiantă, cu o generozitate lipsită de aroganţă şi un infantilism dezarmant. Înconjurată de profitori care, în felul lor, o adoră, Florence este simbolul îndrăznelii fără temei şi al nereuşitei sclipitoare”, spune Irina Popescu-Boieru, regizoarea noii producţii.

Piesa lui Quilter spune povestea reală a celebrei Florence Foster Jenkins, o femeie bogată din New York-ul anilor ʹ40, care visează la celebritate şi aspiră la statutul de cântăreaţă de operă, în ciuda lipsei talentului. Ea intră în istoria muzicii ca „cea mai proastă soprană din lume”. Piesa a fost nominalizată la Premiul Laurence Olivier – Cea mai bună piesă (2005).

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe: 20, 28 noiembrie şi 3 decembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.