anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Spectacol de romanţe, muzică şi dansuri populare, duminică în Parcul Expoziției, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

GALERIE
ziua-familiei
 • ziua-familiei
- +

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, organizează o serie de evenimente dedicate celebrării seniorilor beneficiari ai măsurilor de asistenţă socială.

Astfel, duminică, 1 octombrie, de la ora 12.00, în Parcul Expoziției va fi organizat un spectacol de romanţe, muzică şi dansuri populare. Sunt invitate în jur de 500 persoane beneficiare ale serviciilor oferite de Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, iar spectacolul va fi susținut de Ştefan Pintilie, Mirela Dinu și Fanfara Cercului Militar Iaşi. Manifestarea va include și o tombolă cu premii constând în:

 • Premiul I – O excursie pentru două persoane la Durău, o cină romantică la Restaurantul „Bolta Rece” și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”;
 • Premiul II – Produse cosmetice, o invitaţie la Operă pentru două persoane și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”.
 • Premiul III – O invitaţie la Operă pentru două persoane, o sticlă de vin Bucium și un tort  oferit de Cofetăria „Ando Fantezia”.
 • Premiul IV – Un tort oferit de Cofetăria „Ando Fantezia” şi o sticlă de vin Bucium.

Alte 50 de premii vor fi oferite de firmele Vel Pitar şi Agroindustriala Bucium, iar cei mai activi beneficiari vor primi diplome.

Evenimentul din Parcul Expoziției va include și o expoziţie de tablouri, cusături (dantele, broderii), goblenuri, obiecte recondiţionate, toate realizate de beneficiarii Centrului „Vovidenia”.

Cu aceeași ocazie a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, va organiza duminică, 1 octombrie, de la ora 17.00, și „Weekendul Seniorilor”, constând în seri dansante la Clubul pensionarilor din Aleea Rozelor (25 de participanţi), Clubul pensionarilor „Alexandru cel Bun” (100 de participanţi), Clubul pensionarilor „Mircea cel Bătrân” (20 de participanţi) și Clubul pensionarilor „Oancea” (80 de participanţi).

Tot duminică, 1 octombrie, Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” va organiza o serie de evenimente după următorul program:

 • orele 8.00 - 12.00: Slujbă religioasă și Cuvânt de învățătură: „Vârstnicul - izvor de înțelepciune”;
 • orele 10.00 - 11.00: „Din suflet pentru inimă, de la CATENA pentru părinții noștri” – Oferirea de cadouri;
 • orele 11.00 - 12.00: „Nu este de ajuns să ai o minte bună, scopul principal este să o folosești bine” – Concurs de table, şah, rummy;
 • orele 12.30 - 14.00: Masă festivă;
 • orele 15.00 - 17.00: Spectacol artistic susţinut de Gabriel Oniceanu, Olimpia Iacob şi grupul artistic „Cântec de dor” al Căminului de pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”;
 • orele 17.00 - 20.00: Seară dansantă „Cântec, joc și voie bună” și Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Jijiei” din Popricani și interpretul Cristinel Gorovei.

De asemenea, Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin și Elena” va organiza o serie de evenimente după următorul program:

 • orele 8.00 - 10.15: Slujbă religioasă oficiată în cadrul capelei instituţiei;
 • orele 10.15 - 11.00: Program artistic susţinut de Eliana şi invitaţii;
 • orele 11.00 - 12.00: Spectacol „În ritmuri de tango”;
 • orele 12.00 - 13.00: Masă festivă;
 • orele 13.15 - 14.30: Spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Plaiurile Jijiei" și interpreţii Eugenia Lăpuşte Gheban, Cristinel Gorovei, George Hârtopeanu și Valentin Covachi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.