Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Spectacol semnat de Ion Sapdaru, în premieră mâine la Uzina cu Teatru

GALERIE
ion sapdaru, teatru
  • ion sapdaru, teatru
- +

Spectacolul „Spune ceva, frate!“ de Ion Sapdaru, va putea fi urmărit în premieră pe data de 12 martie, de la ora 19.30, la Uzina cu Teatru. Este un spectacol despre „întoarcerea fiilor risipitori, o dramă a întârzierilor în viaţă“, după cum o prezintă chiar autorul piesei şi regizorul noii producţii, Ion Sapdaru.

Cititi si: Ce avea în geantă când a coborât din trenul de Chișinău, acum 30 de ani, cunoscutul actor Ion Sapdaru?

„Povestea noastră are doi fii rătăcitori. Unul, ca cel din Evanghelia lui Luca, a plecat în Italia să «înmul­ţească talanţii», iar al doilea s-a făcut actor. Fiecare din ei a trăit o viaţă tumultoasă… Şi iată-i acum, în amurgul vieţii, întorcându-se la casa părintească, aducând cu ei experienţe de viaţă, doldora de aventuri şi păcate, nostalgii şi regrete. (Re)bătătoresc cărări demult uitate spre sufletele lor, îşi amintesc istorii hazoase din copilăria şi adolescenţa lor îndepărtată, îşi fac confesiuni pe care trebuiau să şi le facă acum mulţi, mulţi ani…“, afirmă Ion Sapdaru.

Autorul, regizorul şi cel care semnează coloana sonoră este Ion Sapdaru, scenografia este realizată de Cătălin Târziu, iar asistent de regie este Francisc Bucur. În distribuţie pot fi urmăriţi artiştii Dumitru Năstruşnicu, Doru Aftanasiu şi Anne Marie Chertic.

Cititi si: Pățania incredibilă a unui cunoscut regizor ieșean în Ardeal. "Asta e"!

Piesa prezentată publicului la finalul acestei săptămâni este cea de-a zecea scrisă de către Ion Sapdaru şi cea mai recentă. Acesta a mai semnat „Natură moartă cu nepot obez“, „Hollywood Mirage“, „Zgomotarul“, „Despărţitorul“, „Omul cu cinci pisici“, „Barba“, „Freelancer Story“, „Un înger cu seminţe de măr în buzunar“ şi „Ceasul rău“. Acestea au fost montate şi jucate în România, dar şi pe importante scene din afara ţării.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13 şi 19 martie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri