Spectacolele lunii decembrie de pe scenele ieşene: teatru, colinde şi valsuri vieneze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Spectacolele lunii decembrie de pe scenele ieşene: teatru, colinde şi valsuri vieneze

GALERIE
Revizorul
  • Revizorul
- +

Luna cadourilor aduce ieşenilor spectacole de teatru, colinde, muzică simfonică şi operă, toate într-un cadru minunat de sărbători.

Primul eveniment este spectacolul „Fă-mi loc”, ce va avea loc chiar în prima zi a lunii decembrie. Aceasta se va juca pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, începând cu ora 19, iar biletul costă între 50 şi 70 de lei, în funcţie de locul în sală. Biletele se găsesc la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, iar cei care dorescă să facă rezervări pot suna la numărul de telefon: 0749.052.323. „Fă-mi loc!” spune povestea a doi tineri care se regăsesc în ajunul Crăciunului în cuşeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, şarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus în faţa unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existenţă. Povestea se întâmplă chiar în ajunul Crăciunului, iar hazardul îi aduce pe Manuel şi Camilla împreună. Din distribuţie fac parte actorii Marius Manole şi Medeea Marinescu. Spectacolul este în regia lui Radu Beligan.

Cel de-al doilea eveniment este tot un spectacol de teatru. „Revizorul” (foto) vine la Iaşi pe 8 decembrie, începând cu ora 19.30, în sala mare a Teatrului Naţional. Pe scena ieşeană vor urca doi dintre cei mai iubiţi actori de comedie din ţară, este vorba de Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă. Aceştia aduc pe scenă satira politică a lui Nikolai Gogol, într-un spectacol a cărei regie este semantă de Horaţiu Mălăele. Biletul costă 100 şi 120 de lei, în funcţie de locul în sală şi se achiziţionează de la Casa de Cultură a Studenţilor. Acest spectacol a fost primit cu entuziasm atât de public şi de criticii români, cât şi de cei de peste hotare. Cele mai importante ziare britanice au elogiat spectacolul “Revizorul”, cu ocazia Festivalului Internaţional Fringe, din Edinburgh, lăudând „înalta calitate profesională şi de un comic extraordinar al piesei”. Piesa uimeşte printr-un umor dramatic, perfect construit şi riguros urmărit pe tot parcursul său. Umorul e provocat pe muchie de cuţit, pentru că spectatorul face haz de necazul său.

Un alt eveniment important al lunii decembrie este concertul „Vienna Classic Christmas”, un spectacol ce are loc la cererea publicului. Spectacolul va avea două reprezentaţii, pe 15 şi 16 decembrie, începând cu ora 19.30, tot la Teatrul Naţional. Strauss Festival Orchestra Vienna are loc cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva şi a tenorului Robert Nagy. Aflat la cea de-a VI-a ediţie, spectacolul are în program  celebrele valsuri şi polci ale dinastiei Strauss, dar şi ale altor compozitori vienezi. Biletele sunt pe patru categorii: 60 de lei, 100 de lei, 150 de lei şi 200 de lei, în funcţie de locul în sală.

Ultimul spectacol de sărbători are parte tot de două reprezentaţii, pe 22 şi 23 decembrie, începând cu ora 20, la Teatrul Naţional. Este vorba de concertul „Colinde tradiţionale de Crăciun” cu Ştefan Hruşcă care revine în ţară special pentru acest turneu, care va trece prin 20 de oraşe ale Româniai. „Este cel mai frumos obicei creştinesc şi românesc, acela de a merge să urezi de bine, pentru sărbători, celor dragi. Faceţi asta şi o să vă curăţaţi şi o să vă simţiţi mult mai bine sufleteşte. Eu nu doar cânt, eu simt fiecare colind”, a spus Ştefan Hruşcă cu privire la acest turneu. La acest eveniment biletul se poate procura de pe internet de pe site-ul  http://www.biletoo.ro/event, dar şi de la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor şi costă între 60 şi 175 de lei, în funcţie de categorie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.