Spectacolul fricii, mâine, la Naţionalul ieşean: „Năpasta”, în premieră
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Spectacolul fricii, mâine, la Naţionalul ieşean: „Năpasta”, în premieră

GALERIE
napasta
  • napasta
- +

Teatrul Naţional pregăteşte pentru mâine premiera spectacolului „Năpasta” de I.L. Caragiale, un spectacol semnat de Adi Cărăuleanu. Reprezentaţia este prima dintr-o suită de evenimente organizate pe parcursul întregii luni, evenimente dedicate împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea instituţiei, dar şi sărbătoririi Zilei Dramaturgiei Româneşti. 

„Năpasta” va putea fi urmărit duminică de la ora 19.30, reprezentaţia urmând să aibă loc la Uzina cu Teatru. În cadrul proiectului teatral, Adi Cărăuleanu i-a reunit pe Călin Chirilă, Emil Coşeru, Diana Chirilă şi Andrei Grigore Sava, care vor da viaţă personajelor imaginate de Caragiale, costumele fiind create de scenografa Rodica Arghir. Totodată, spectacolul marchează şi o aniversare specială, 20 de ani de carieră remarcabilă, dedicaţi de actorul Călin Chirilă scenei Naţionalului ieşean.

„Trăim vremuri de grea cumpănă! Nori... de frică acoperă încet, încet Lumea! Oamenii privesc neputincioşi... prezentul şi viitorul! Acţiunea piesei noastre este... în trecut. Oare? Mi-am dat seama, îngrozit, că toate personajele Marelui Caragiale reacţionează... din frică: Dragomir, (Călin Chirilă, probabil cel mai bun în acest rol, din ce am văzut eu până acum), ucide din dragoste şi trăieşte cu groază în suflet atâţia ani, sperând că nu va fi descoperit. Frica! Anca îşi sacrifică viaţa, trăind cu ucigaşul soţului ei, în înfrigurata speranţă că-l va demasca! Câtă teamă are femeia asta în determinarea sa?!”, explică Adi Cărăuleanu, adăugând că fiecare personaj în parte are un fel de frică care îi călăuzeşte acţiunile.

„Năpasta”, ultima piesă de teatru scrisă de Ion Luca Caragiale, a avut premiera pe 3 februarie 1890, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Următoarele reprezentaţii ale spectacolului realizat de Naţionalul ieşean sunt programate pe 5, 6 şi 14 noiembrie. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia Teatrală şi de pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro sau myticket.ro. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.