Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Speranţe cât bobul de mazăre

GALERIE
@@mihalache-grădinaru-rață-florea-poli-chindia
  • @@mihalache-grădinaru-rață-florea-poli-chindia
- +

 

 

Poli continuă să spere la evitarea retrogradării, chiar dacă are şanse mici de a rămâne în Liga I

 

 

Politehnica Iaşi şi Chindia Târgovişte au arătat din plin duminică, în duelul direct derulat în Copou, de ce au cel mai slab procentaj puncte/meci din Liga I. Cele două echipe au confirmat încă o dată că au cel mai slab fotbal din play-out, poziţiile lor din clasament fiind consecinţe fireşti ale exprimărilor fotbalistice. Tabloul existent, cu ţipete permanente, din teren ori tribune, unele isterice, gafe elementare de preluare ori de transmitere simplă a balonului, lipsă de tonus (doar acest aspect poate fi scuzabil, până la un punct, ţinând cont de programul dens din ultima perioadă) au dus cu gândul la un meci derulat prin Liga a V-a, nicidecum la o partidă din eşalonul de elită. Arbitrul George Găman s-a integrat perfect într-un asemenea peisaj, craioveanul arătând încă o dată că obiceiurile din vremurile tulburi nu au apus. Găzdar, Găman a dat uşor un penalty Politehnicii şi nu a acordat cel puţin o lovitură de la 11 metri oaspeţilor, implicarea craioveanului fiind astfel decisivă în stabilirea câştigătoarei.

Referindu-ne la jocul Politehnicii, dacă apărarea şi-a făcut, per ansamblu, datoria, asta în primul rând pentru că problemele ridicate de extrem de modeştii adversari au fost minime, ofensiva a fost datoare. Problemele de la mijloc, semnalate în repetate rânduri, au fost din nou vizibile în condiţiile în care mijlocaşii centrali au profil defensiv iar jucătorii de bandă şi-au arătat din nou limitele. Nici atacul nu a arătat nimic: Omoh a fost lipsit de prospeţime, iar exprimarea lui Luckassen a fost caracterizată perfect de modul în care a tratat faza din minutul 40, când, aflat în poziţie ideală, s-a împiedicat după ce Aioani respinsese singurul şut pe poartă trimis de Poli în primul act! De altfel, faptul că Iaşi a mai cadrat o singură dată în următoarele 50 de minute, din penalty (oaspeţii au avut tot două şuturi pe poartă în 90 de minute), şi că a pierdut la duelul cornerelor (4-5) spune multe periculozitatea echipei ieşene!

Cele trei puncte păstrează Poli cu şanse teoretice de a evita retrogradarea. Practic însă, şansele de menţinere în Liga I sunt mici. Dacă Sepsi câştigă unul dintre cele două meciuri rămase, cu Clinceni şi Dinamo, Voluntari bate la Târgovişte, iar Dinamo face opt puncte în cele şase partide pe care le mai are, Politehnica retrogradează chiar dacă învinge la Sibiu în ultima rundă. Facem menţiunea că la egalitate de puncte cu Sepsi şi Voluntari, ieşenii sunt avantajaţi, pentru că echipa din Sfântu Gheorghe a beneficiat de rotunjirea punctelor la finalul sezonului regulat, iar Voluntari a avut mai puţine puncte decât Poli la finalul primei părţi a campionatului, criteriu care bate, după ultimele modificări regulamentare, rezultatele directe din a doua fază a sezonului. Ca urmare a acestui criteriu, Dinamo ar sta în faţa Politehnicii la egalitate de puncte,chiar dacă la rezultate directe în play-out ieşenii sunt superiori.

Ieşenii mai caută însă un colac de salvare. Primul ar fi neprogramarea dinamoviştilor la toate cele şase partide rămase. La iniţiativa Iaşului, şase echipe din play-out au cerut încă de săptămâna trecută oprirea campionatului în zilele următoare, fiind aşteptat un răspuns după încheierea acestui articol. Această ipoteză are însă şi un risc pentru Politehnica. În cazul în care se va stabili un clasament final bazat pe numărul de puncte împărţit la numărul de jocuri şi nu se va lua în calcul ierarhia la zi, Iaşul retrogradează.

Un alt colac de salvare ar putea fi dat de o modificare de ultimă oră a sistemului competiţional în sensul lărgirii campionatului la 16 formaţii, variantă vehiculată des, dar niciodată aprobată. (Ovidiu MINEA)

 

 

Poli-catalog

 

Axinte (5) – nu a avut ce apăra.

Cabral (5,5) – are meritul de a fi obţinut penaltiul.

Klimavicius (4,5) – rigid.

Frăsinescu (5,5) – sigur.

Onea (5) – decent faţă de coechipieri.

Grădinaru (4,5) – nimic important.

Mihalache (4,5) – s-a simţit că a avut probleme, a comis un henţ în careu, fără ca arbitrul să acorde penalty.

Passaglia (6) – mai multe erori, a transformat penaltiul care a decis soarta meciului.

Popadiuc (4,5) – în nota lui obişnuită.

Omoh (4,5) – epuizat.

Luckassen (4,5) – împiedicat.

Platini (4,5) – nu a adus nimic nou.

De Iriondo (4,5) – modest.

Chacana a intrat în minutul 76.

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri