anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

GALERIE
puls
 • puls
- +

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Dar, ca să vezi unde dai şi unde crapă, cică la Iaşi nu la partidoi ar fi înmugurit aceste speranţe, ci la liberali. Cum se poate aşa ceva, că doar nu-şi trag foştii uselişti scaunul de sub fund unul altuia? Ei bine, aicea cică ar fi o chestiune specială. Mai concret, zice-se că pesediştii ar fi dispuşi să ofere liberalilor acest post de menistru rămas liber, adicătelea e una din variantele luate în calcul, pentru că Ciolacu&compania ar fi mari amatori de un portofoliu care e acum al liberalilor, şi ar fi tare interesaţi de un schimb. Bine, Chesnoiu, de la Olt, era în tabăra fostului tractorist Stănescu, dar acesta nu mai e în relaţii aşa bune cu Ciolacu acuma, şi de-aicea ar veni dorinţa asta de schimb strategic. În fine, astea-s chestiuni interne de partid, nu ne privesc deocamdată.

Ce auzim este că printre liberali ar fi câţiva lideri influenţi dispuşi şi interesaţi de acest portofoliu al agriculturii. Iar printre aceştia şi Fluturel bucovineanul. Iar dacă Fluturel e interesat, ce om mai bun ar avea de trimis acolo la înaintare decât un ieşean pe care-l sprijină el de mult, şi pentru care s-a zbătut şi în negocierile pentru guvernul anterior ca să-i dea acest portofoliu, dar pe care cică l-a ratat la mustaţă, oferindu-i până la urmă doar un post de om important în acel minister, dar nu menistru plin. Dar, să revenim: cine e ieşeanul cu pricina? Ei, şi voi acuma: ce dacă îl vedeţi doar de la spate? Este că are ceafa lată?

Emoţii mari şi într-un berou răcoros din Copou

Apropo de aranjamente în zona agriculturii şi finanţelor pentru rural, voi ştiţi că un important şef de structură judeţeană de la Iaşi stătea bine mersi în funcţie după ultimele schimbări de guverne şi pentru era un apropiat al Chesnoiului cel rămas de alaltăieri fără imunitate, şi răslalaltăieri fără postul de menistru? Da, la el ne referim, leberalul amic cu toţi pesediştii ce i-au fost şefi, care e la rândul său şef la agentura de control al banilor evropeneşti pentru zona rurală, cu sediul în Copou, Angel radios să-i zicem. Mulţi s-au mirat, de altfel, cum a rămas el în funcţie, ca liberal în scripte, deşi s-au schimbat atâtea guverne, a avut şefi o grămadă de pesedişti.

Gurile rele zic că mereu a ştiut să dea la pace şi să fie băiat serviabil. Numai că la ultima rocadă cică l-a salvat faptul că se ştia bine cu menistrul pesedist, şi el la rândul lui şef pe ţară la aceeaşi agentură. Să sperăm însă că nu-i leagă vreun concurs trucat, ştiţi voi la ce ne referim...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.