anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Spital modular, o investiţie de 10 milioane de euro, nu a fost recepţionat nici după două luni de la instalare

GALERIE
spital modular Bacau
  • spital modular Bacau
- +

Deşi spitalele băcăuane se aglomerează de la o zi la alta, spitalul modular al Ministerului Sănătăţii, care a ajuns în Bacău pe 25 mai 2020, tot nu este pregătit să primească pacienţi.

„Spitalul modular nu este recepţionat pentru că Unifarm nu a respectat condiţiile impuse de minister. Practic, a achiziţionat containerele din Olanda, dar mai are de făcut modificări ca să fie corespunzătoare”, a explicat prefectul Liviu Miroşeanu, care susţine că a discutat cu directorul Unifarm astfel încât dotarea să se facă rapid.

Deşi primele containere au sosit la baza Letea în 25 mai, abia pe 30 iunie au început procedurile pentru a remedia neconformităţile. „În momentul în care spitalul va fi gata, va fi administrat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău”, a mai spus Miroşeanu.

Momentan, Poliţia Locală este cea care asigură paza obiectivului. După raportarea din 29 iulie, 290 de pacienţi erau internaţi în spitalele băcăuane, fiind confirmate cu noul virus. Pe lângă spitalul modular, autorităţile au la dispoziţie etajele 4 şi 5 ale Spitalului Municipal, dar şi mai multe module pregătite pentru pacienţi tot la baza Letea, de Primăria Bacău şi date în administrare Spitalului TBC.

SURSA: ziaruldebacău.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.